Ca. 100 g blandede salatblade
400 g jordbær
125 g frisk mozzarella
2 stk. rød peberfrugt
1 spsk. ahornsirup
40 g mandler eller valnødder
1 bundt frisk citronmelisse
½ dl olie
Salt og peber
Med sit farverige udseende samt sødmen fra de solmodne bær er denne salat både lækker for øjet såvel som for ganen. Kombinationen af bær sammen med sprøde fine grøntsager vil helt sikkert være et hit på middagsbordet.
Til 4 personer.
Sådan gør du
Rist nødderne på en varm tør pande i et par minutter. Tilsæt ahornsirup og steg nødderne i siruppen i nogle minutter. Tag panden af varmen og fordel nødderne på et stykke bagepapir – forsøg at lægge dem adskilt, så de ikke klistrer så meget sammen. Skyl salatblade og fordel dem på et fad. Skær jordbær i kvarte, mozzarella i tern samt peberfrugt i strimler, og fordel det over salatbladene. Blend citronmelisse med olie samt lidt salt og peber. Fordel citrinmelissedressingen henover salat. Drys med de karamelliserede nødder.
TIP: I stedet for citronmelisse kan du anvende andre friske krydderurter, for eksempel friske basilikumblade, som smagsmæssigt komplementerer de sødmefyldte jordbær fremragende.