Jordbærsalat

Jordbærsalat
Ingredienser

Ca. 100 g blandede salatblade

400 g jordbær

125 g frisk mozzarella

2 stk. rød peberfrugt

1 spsk. ahornsirup

40 g mandler eller valnødder

1 bundt frisk citronmelisse

½ dl olie

Salt og peber

Med sit farverige udseende samt sødmen fra de solmodne bær er denne salat både lækker for øjet såvel som for ganen. Kombinationen af bær sammen med sprøde fine grøntsager vil helt sikkert være et hit på middagsbordet.

Til 4 personer.

Sådan gør du

Rist nødderne på en varm tør pande i et par minutter. Tilsæt ahornsirup og steg nødderne i siruppen i nogle minutter. Tag panden af varmen og fordel nødderne på et stykke bagepapir – forsøg at lægge dem adskilt, så de ikke klistrer så meget sammen. Skyl salatblade og fordel dem på et fad. Skær jordbær i kvarte, mozzarella i tern samt peberfrugt i strimler, og fordel det over salatbladene. Blend citronmelisse med olie samt lidt salt og peber. Fordel citrinmelissedressingen henover salat. Drys med de karamelliserede nødder.

TIP: I stedet for citronmelisse kan du anvende andre friske krydderurter, for eksempel friske basilikumblade, som smagsmæssigt komplementerer de sødmefyldte jordbær fremragende.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være