Nemt og lækkert: Baklava

Ingredienser

500 g baklava-yufka

200 g smør

300 g valnødder

100 g pistacienødder
 

Ekstra

5 dl vand

5 dl sukker

Til ca. 20 portioner.

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Hak valnødderne og pistacienødderne fint, og kom dem i hver sin skål. Smelt smørret. 

Du skal bruge en bageplade eller ildfast fad, der måler ca. 30×40 cm. Start med at lægge baklava-yufka på bagepladen, og mellem hvert lag pensler du med en lille smule smør. Gentag processen, indtil du er nået igennem halvdelen af pakken med baklava-yufka. 

Fordel valnødderne i et jævnt lag. Gentag processen med at lægge baklava-yufka og pensle med smør imellem hvert lag. Pensl det resterende smør oven på den ubagte baklava. Med en meget skarp kniv skærer du din baklava ud i firkanter på 3×5 cm. 

Bages i ovnen i ca. 20-25 min., eller indtil den gylden. Sæt til afkøling.

Kog en sirup af sukker og vand. Lad den koge i ca. 15-20 min. ved svag varme. Når baklavaen er kølet af, hælder du langsomt og i små portioner den varme sirup over. Drys med finthakkede pistacienødder. Lad baklavaen trække i et par timer, helst natten over, et køligt sted.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet