Til ca. 20 portioner.
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader.
Hak valnødderne og pistacienødderne fint, og kom dem i hver sin skål. Smelt smørret.
Du skal bruge en bageplade eller ildfast fad, der måler ca. 30×40 cm. Start med at lægge baklava-yufka på bagepladen, og mellem hvert lag pensler du med en lille smule smør. Gentag processen, indtil du er nået igennem halvdelen af pakken med baklava-yufka.
Fordel valnødderne i et jævnt lag. Gentag processen med at lægge baklava-yufka og pensle med smør imellem hvert lag. Pensl det resterende smør oven på den ubagte baklava. Med en meget skarp kniv skærer du din baklava ud i firkanter på 3×5 cm.
Bages i ovnen i ca. 20-25 min., eller indtil den gylden. Sæt til afkøling.
Kog en sirup af sukker og vand. Lad den koge i ca. 15-20 min. ved svag varme. Når baklavaen er kølet af, hælder du langsomt og i små portioner den varme sirup over. Drys med finthakkede pistacienødder. Lad baklavaen trække i et par timer, helst natten over, et køligt sted.