Nemt og lækkert: Baklava

Ingredienser

500 g baklava-yufka

200 g smør

300 g valnødder

100 g pistacienødder
 

Ekstra

5 dl vand

5 dl sukker

Til ca. 20 portioner.

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Hak valnødderne og pistacienødderne fint, og kom dem i hver sin skål. Smelt smørret. 

Du skal bruge en bageplade eller ildfast fad, der måler ca. 30×40 cm. Start med at lægge baklava-yufka på bagepladen, og mellem hvert lag pensler du med en lille smule smør. Gentag processen, indtil du er nået igennem halvdelen af pakken med baklava-yufka. 

Fordel valnødderne i et jævnt lag. Gentag processen med at lægge baklava-yufka og pensle med smør imellem hvert lag. Pensl det resterende smør oven på den ubagte baklava. Med en meget skarp kniv skærer du din baklava ud i firkanter på 3×5 cm. 

Bages i ovnen i ca. 20-25 min., eller indtil den gylden. Sæt til afkøling.

Kog en sirup af sukker og vand. Lad den koge i ca. 15-20 min. ved svag varme. Når baklavaen er kølet af, hælder du langsomt og i små portioner den varme sirup over. Drys med finthakkede pistacienødder. Lad baklavaen trække i et par timer, helst natten over, et køligt sted.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og