Caesarsalat er en storfavorit på mange cafeer og restauranter, men man behøver ikke at gå ud for at nyde denne klassiker. Hvorfor ikke lave sin egen udgave og tage den med i en JAR i stedet? Den er forholdsvis let at lave og den er helt perfekt, hvis man har noget kyllingekød til overs fra dagen før. I denne udgave er der benyttet en hjemmelavet caesar-dressing. Man kan godt købe en god variant, men det smager bare lidt bedre, hvis man selv har lavet og tilsmagt sin dressing. Og så kan manmed fordel lave lidt ekstra, så man altid har lidt at hive frem til sine salater eller til at dyppe friske grøntsager i. En ægte caesar-dressing er med ansjosfilet. Hvis du i første omgang lader sig afskrække af det, så fat mod – det smager ikke så fisket, som man skulle tro, og det giver salaten en fantastisk smag og karakter.

Til 2 personer.

Sådan gør du

Hjemmebagte brødcroutoner – Tænd ovnen på 200 grader. Skær et brød af god kvalitet i tynde skiver. Stænk med olivenolie, og drys med havsalt. Hvis du ønsker mere smag, kan du gnide et overskåret hvidløg på brødet. Put brødet i ovnen, og lad det riste, til det er gyldent og sprødt. Tag ud, og lad det køle. Skær eller bræk det i størrelser, der passer til dine JARS. Mens brødet er i ovnen, kan du lave caesar-dressingen.

CaesardressingStart med hjemmelavet mayonnaise. Pisk æggeblommer, sennep, salt og eddike godt sammen. Pisk derefter olien i dråbevis i starten og derefter i en tynd stråle.Forsæt med olien, til mayonnaisen stivner og har den ønskede konsistens og mængde. Du kan piske meget mayo på 2 æggeblommer, så det smag og behag, hvor meget du vil have, og hvilken konsistens du bedst kan lide. Smag til med citronsaft og salt.

Mayonnaisen hældes i en skål. Tilsæt Worchestershire-sauce,sennep, fintrevet parmesan og finthakket ansjosfilet. Rør sammen, og smag til med havsalt og citronsaft.

Caesarsalat – Dup nu kyllingebrystet med papir, og drys med salt og peber. Steg det på en pande med lidt olie, eller grill det, til det er mørt og gennemstegt, ca. 4 min på hver side alt efter størrelse. Rist hasselnødderne i den varme ovn i ca. 4-5 min.

Vask salaten, og ryst den fri for vand. Skær den nederste del af bladene fra. Skær i halvgrove strimler. Skyl kørvelen, og lad den dryppe af på et tørt klæde eller et stykke papir. Steg baconen sprød på en tør pande, og lad fedtet dryppe af på et stykke papir. Salaten er nu klar til at blive samlet. Serveres salaten med det samme, så vend først salaten og kyllingen i dressingen sammen i en skål, anret i JARS, og pynt med bacon, brødcroutoner, nødder, parmesanhøvler og kørvel. Afslut med friskkværnet peber. Tager du salaten med i en JAR, så placér dressingen nederst, dernæst kylling, salat, så brødcroutoner,nødder og parmesan, og afslut med bacon og kørvel.

TIP: Har du en dag noget brød til overs, så lav det til croutoner, og gem dem i en JAR. Det forhindrer madspild, smager fantastisk og pepper stort set alle salater op.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide