Råkost med edamamebønner

Ingredienser

3 store rødbeder

3 gulerødder

½ rødt spidskål

1-2 store håndfulde snittet rødkål

25 g mandler

50 g edamamebønner

½ tsk. havsalt

Vinaigrette

1 spsk. hvidvinseddike

4 spsk. olivenolie

2 tsk. god sennep

1-2 tsk. honning

havsalt og friskkværnet

peber

Denne sunde og farvestrålende ret er en vidunderlig råkost med rødbede, rødkål, rød spidskål og gulerødder, der er sat sammen med proteinrige edamamebønner og mandler. Råkostenindeholder et væld af vigtige vitaminer og sunde kostfibre, der gavner fordøjelsen, holder sulten på afstand og helbredet i balance. Er man en af dem, der lider af jernmangel, så skru op for mængden af rødbede, der har et højt indhold af jern. Fyld råkosten i en JAR, og brug den som frokost, eller servér den som tilbehør til retter med kød.

Til 2-4 personer.

Sådan gør du

Skræl gulerødder og rødbeder. Riv dem på den grove side af et rivejern. Snit spidskålen og rødkålen i tynde strimler. Rist mandlerne på en pande, eller bag dem sprøde i ovnen ved 185 grader i ca. 8-10 minutter. Strø med lidt havsalt. Hæld edamamebønnerne i en skål tilsat lidt havsalt. Overhæld dem med kogende vand, og lad stå i nogle minutter.

Lav vinaigretten. Hæld eddike i en skål. Pisk olien i lidt ad gangen, til dressingen tykner let, og tilføj dernæst sennep og honning. Smag til med salt og peber. Brug den med det samme, eller hæld denpå en JAR, og stil på køl. For andre varianter af denne dressing kan der tilsættes friske krydderurter, hvidløg eller finthakket skalotteløg. Skal du bruge dressingen fra køl, er det en god ide at lade den temperere et stykke tid, ca. 10-15 minutter, før den blandes i salaten. Olien vil på køl skille sig fra eddiken og blive tyk i konsistensen, men når den opnår stuetemperatur, vil den igen være let at blande sammen.

Hæld den i bunden af din JAR. Tilsæt nu rødkål, rødbeder, gulerod, spidskål, edamamebønner og ristede mandler. Tag din råkost med i en JAR, og vend den på hovedet for at fordele dressingen, før den spises.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Klatkager

Ingredienser:Antal: 12 stk Sværhedsgrad: Nem Redskaber: Skål, pande og paletkniv Klatkager: 500 g kogt kold risengrød 5 æg 2 spsk sukker 2 tsk vaniljepasta 150

Gæstedrink: Infinity G/T

Ingredienser4 cl Tanqueray London Dry 1 l Infinity Tonic 50 g agurkeskrald 50 g citronskal 100 g sukker 12 tørrede laurbærblade Laurbærblade Saft fra 1-2