Gravad laks på sprødt brød med dildmayo & radise

Ingredienser

1 lakseside på ca. 1 kg 

75 g rørsukker 

50 g havsalt 

tsk dildfrø 

tsk fennikelfrø 

1/2 tsk stødt koriander 

1/2 tsk hele rosa peberkorn, let knuste 

Skal fra 1 usprøjtet citron 

1 stort bundt frisk dild 

 

Dildmayo 

æggeblommer 

1 tsk. sennep 

1 spsk. hvidvinseddike 

1 nip salt 

2 dl. neutral olie 

1 bundt frisk dild, meget finthakket 

marineret kinaradise: 

1/4 kinaradise eller ræddike 

2 spsk. sukker 

tsk salt 

4 spsk. æblecidereddike 

 

Tilbehør

Tynde rugbrødschips 

Friske radiser i tynde skiver 

Frisk dild 

Den lækreste lille forret, som skriger forår. Bidderne kan også laves med røget laks, hvis man er i tidsnød, og ikke kan nå at lave den hjemmelavede gravade version.  

Sådan gør du

Bred et stort stykke film i bunden af et fad, hvor laksen kan ligge udstrakt, fjern eventuelle ben fra fisken, du kan mærke dem, når du kører hånden hen over, og skrab det øverste lag af så du fjerner evt slim. Rist de hele krydderier på en tør pande, tag dem af efter nogle minutter, når de begynder at dufte kraftigt. Bland sukker og salt med krydderierne og citronskal, og fordel blandingen over laksen. Skyl dilden og tør den grundigt, det er vigtigt at dilden er helt fri for jordrester, så der ikke kommer jordbakterier på laksen. Hak dilden fint og fordel den over laksen. Fold nu filmen fast ind over laksesiden, og sæt fadet i køleskabet. Fisken skal nu ligge i let pres, så læg gerne en liter mælk eller et andet tungt fad ovenpå. Lad fisken stå i mindst 2, gerne 3 dage.  

Dildmayo
Pisk æggeblommer, sennep, hvidvinseddike og salt sammen. Pisk olien i lidt ad gangen. Vend til sidst dilden i og smag mayonnaisen til.  

Marineret kinaradise
Brug et 
juliennejern eller en kartoffelskr
æller til at skrælle radisen i tynde strimler. Rør eddiken med sukker og salt og vend radisestrimlerne i. Lad stå i et kvarters tid.  

Anret tynde skiver af laks på rugbrødschipsene. Top med en lille skefuld dildmayo, dernæst en smule marineret radise, lidt friske radiseskiver og en kvast dild. Servér!  

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet