[single_post_category_name]

Gravad laks på sprødt brød med dildmayo & radise

Den lækreste lille forret, som skriger forår. Bidderne kan også laves med røget laks, hvis man er i tidsnød, og ikke kan nå at lave den hjemmelavede gravade version.  

Sådan gør du

Bred et stort stykke film i bunden af et fad, hvor laksen kan ligge udstrakt, fjern eventuelle ben fra fisken, du kan mærke dem, når du kører hånden hen over, og skrab det øverste lag af så du fjerner evt slim. Rist de hele krydderier på en tør pande, tag dem af efter nogle minutter, når de begynder at dufte kraftigt. Bland sukker og salt med krydderierne og citronskal, og fordel blandingen over laksen. Skyl dilden og tør den grundigt, det er vigtigt at dilden er helt fri for jordrester, så der ikke kommer jordbakterier på laksen. Hak dilden fint og fordel den over laksen. Fold nu filmen fast ind over laksesiden, og sæt fadet i køleskabet. Fisken skal nu ligge i let pres, så læg gerne en liter mælk eller et andet tungt fad ovenpå. Lad fisken stå i mindst 2, gerne 3 dage.  

Dildmayo
Pisk æggeblommer, sennep, hvidvinseddike og salt sammen. Pisk olien i lidt ad gangen. Vend til sidst dilden i og smag mayonnaisen til.  

Marineret kinaradise
Brug et 
juliennejern eller en kartoffelskr
æller til at skrælle radisen i tynde strimler. Rør eddiken med sukker og salt og vend radisestrimlerne i. Lad stå i et kvarters tid.  

Anret tynde skiver af laks på rugbrødschipsene. Top med en lille skefuld dildmayo, dernæst en smule marineret radise, lidt friske radiseskiver og en kvast dild. Servér!  

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide