Bulgursalat med kikærter og feta

Ingredienser

1½-2 dl bulgur

1 rødløg

½ håndfuld hakket

bredbladet persille

3 spsk. vinaigrette

fra side 164

25 g pinjekerner

Havsalt og peber efter smag

1 stor håndfuld

frisé- eller romainesalat

1 dl kikærter (fra dåse eller hjemmekogte)

2 toppede spsk. feta

friske hvidløgsspirer til pynt på toppen

Denne mættende salat er lavet på en bund af bulgur, der er en yndet spise i særligt de mellemøstlige køkkener, hvor den serveres som tilbehør til både kød og salater. I denne udgave er bulguren blandet op med finthakket rødløg, pinjekerner og hakket persille og efterfølgende vendt i en frisk vinaigrette, der er med til at give bulguren godt med krop og smag. Salaten kan spises som tilbehør til lam og fisk, men den er også perfekt som frokost i en JAR. Vend JAR’en en gang på hovedet, inden du skal spise, så vinaigretten kan fordele sig i hele salaten.

LÆS OGSÅ: Spinat-madpandekager med rødbedehummus og dukkah

Sådan gør du

Kog og salt bulguren som anvist på pakken. Skræl og hak rødløget fint. Skyl persillen grundigt under koldt vand, og ryst den helt fri for vand. Hak persillen fint. Når bulguren er kølet ned, vendes rødløg og persille forsigtig i sammen med vinaigretten. Smag til med salt og peber. Skyl salaten godt, og ryst det overskydende vand fra. Skær det nederste af salatbladene fra, og skær bladene i grove strimler. Læg til side. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Skyl hvidløgsspirerne, og lad dem dryppe fri for vand i en si. Nu kan du samle din JAR. Læg bulgurblandingen nederst, dernæst kikærter og så salat. Afslut med de ristede pinjekerner og fetaen, som fordeles i passende stykker.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Klatkager

Ingredienser:Antal: 12 stk Sværhedsgrad: Nem Redskaber: Skål, pande og paletkniv Klatkager: 500 g kogt kold risengrød 5 æg 2 spsk sukker 2 tsk vaniljepasta 150

Gæstedrink: Infinity G/T

Ingredienser4 cl Tanqueray London Dry 1 l Infinity Tonic 50 g agurkeskrald 50 g citronskal 100 g sukker 12 tørrede laurbærblade Laurbærblade Saft fra 1-2