Lækkert vegansk smørrebrød

Ingredienser

Kartofelmad

4 stykker smørebrød

1 løg

4 skiver rugbrød

4 salatblade

4-6 kogte kartofler

2 spsk vegansk mayo

1 lille bakke karse

Havsalt og friskkværnet peber

Olie til stegning

Avokadomad

– sådan laver du en avocadorose

4 stykker smørebrød

4 skiver rugbrød

Rødbedehummus

2 avocado

1/2 citron

Friskkværnet peber

Som du kan se på billedet, kan du sagtens lave nogle lækre stykker veganske smørrebrød. Her er både en kartoffelmad, et stykke med panerede tomater med vegansk mayo og vegansk kaviar, et stykke med rødbedehummus og avocado, et med kikærtesalat, et med portobellopaté og råsyltede bolsjerødbeder samt panerede avocadoskiver og rodfrugtschips. Alt sammen serveret på friskbagt rugbrød.

Kartoffelmad

Start med at skære løget i tynde skiver, steg dem på en pande i lidt olivenolie og lad dem køle lidt af. Læg derefter et salatblad på hvert stykke rugbrød. Skær kartofler i skiver og læg skiverne oven på salatbladene. Top kartoffelmadderne med mayo, stegte løg og masser af karse. Kværn med peber og en smule salt. En lækker klassiker klar til at blive spist. Halver avocadoen på langs. Fjern stenen ved forsigtigt at hakke en kniv ned i den, dreje let rundt og fjerne stenen. Pil forsigtigt skrællen af avocadoen. Læg halvdelen af avocadoen på et skærebræt og skær helt tynde skiver på tværs af avocadoen. Fold forsigtigt skiverne ud til en aflang stribe – de skal stadig røre hinanden. Rul en spiral med den aflange stribe, ved forsigtigt at dreje skiverne rundt om hinanden. Hæld en smule citronsaft over din avocadorose og drys med friskkværnet peber. Simpelt, smukt og velsmagende.

Avokadomad

Smør en skive rugbrød med rødbedehummus og server med avocado, lav f.eks. en avocadorose, som vist på billedet. Benyt nedenstående fremgangsmåde. Top din avocado med lidt citronsaft og friskkværnet

Tip: Vælg den perfekte avocado. Avocado kan være lidt af et mysterium, og vi har vist alle prøvet at komme hjem med en avocado, der viste sig at være brun indeni. En god test er at pille stilken af, og er der grønt nedenunder, er din avocado moden – er der brunt, vil avocadoen også være brun indeni.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være