Ca. 20 g gær
2 spsk surdej
4 dl lunkent vand
1,5 tsk havsalt
150 g fuldkornsdurummel
Ca. 400 g hvedemel
Ca. 4 mellemstore løg
1 spsk sukker
¼ tsk salt
Friske salvieblade
Ca 200 g gedeost
Friskkværnet peber
Delikate og anderledes små pizza-lignende brød, som egner sig perfekt til madpakken eller hvis der skal spises udenfor. Løgenes sødme går perfekt i spænd med gedeostens karakteristiske salte smag.
Sådan gør du
Rør vand, salt og gær sammen, tilsæt durummel og rør dejen til en blød konsistens. Tilsæt hvedemelet og rør dejen sammen i et par minutter. Tilsæt evt lidt mere hvedemel, hvis dejen er meget blød. Ælt dejen grundigt sammen til den er smidig og blank og lad den hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt klæde. Imens kan du lave løgene således; skær løgene i tynde skiver og steg dem på panden ved medium varme med smørret. Drys en spsk sukker over, og lad løgene simre og blive bløde og gyldne, det tager ca. 10-15 minutter. Sæt dem til side. Del dejen op i 8 dele og rul hver bolle ud så tyndt som muligt. Fordel de bløde, karamelliserede løg ud over, top med skiver af gedeost og salvieblade. Et drys friskkværnet peber, og madbrødene er klar. Bag dem sprøde og gode ved 225 grader.
Læs også: Sød kartoffel-latkes med æg & feta
Læs også: Squash-”frites” med feta & springløg