[single_post_category_name]

Det skal du servere til venindemiddagen: Chilibagt laks & tahineyoghurt

Det skal du servere til venindemiddagen: Chilibagt laks & tahineyoghurt

Udover sit virke som freelance madskribent, opskriftsudvikler, kogebogsforfatter og madstylist, skaber Cecilie Svensson lækre retter, vi nyder godt af her på ChriChri.


Denne salat er ganske mættende, velsmagende og ikke mindst sund. Den har et perfekt sammenspil mellem de syrlige æbler, de søde kartofler, den fede og chilistærke laks og den mellemøstligt inspirerede yoghurtdressing.

4 personer til frokost eller 2 til aftensmad.

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200˚. Pak de søde kartofler ind i bagepapir eller sølvpapir, og bag dem i 35-40 minutter, til de er møre. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. Skru ovnen ned til 160˚.

Læg laksefileterne på et stykke bagepapir i et ildfast fad, drys dem først med salt og gnid dem derefter med chiliflager og sesamfrø. Bag laksen i ovnen i ca. 20 minutter, til den akkurat er færdig.

Skyl spinaten grundigt, og dup den tør. Skær æblerne i tynde både, og vend de afdryppede kikærter med olivenolie, citronsaft og lidt salt.

Lav tahinedressingen ved at røre tahine med yoghurt, spidskommen og citronsaft, og smag til med salt.

Skær de afkølede søde kartofler i store tern. Anret spinaten med søde kartoffeltern, store flager af den bagte laks, æblebåde og kikærter. Dryp med tahinedressing, og drys den friske mynte over. Server salaten lun eller ved stuetemperatur.

Læs også: To klassikere med fisk

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide