600 g torskefilet
1,5 spsk salt
1 spsk sukker
1 tsk dildspidser
1 tsk sennepsfrø
2 rødbeder, mellemstørrelse
2dl fløde
Saften af en halv citron
1 spsk grov sennep
Salt og peber
Karse.
Indeholder reklamelinks
En nem forret, som ikke tager mange minutter at lave og for mig er den perfekte start på en lækker menu. Det er jo nærmest en opdatering på den klassiske nytårsmenu med kogt torsk i sennepssauce. Ved torsken bliver rimmet, smider den også noget af væsken, så den bliver både fastere i kødet. Sørg for at købe en god torsk ved fiskehandleren, når den skal rimmes.
LÆS OGSÅ: Friske forårsruller
Sådan gør du
Start med at rimme fisken dagen før
Bland dild, sennepsfrø, salt og sukker
Drys dette i et tyndt lag over fisken
Dæk den med film og sæt på køl
En time før severing presses citronsaft i fløden og den skal stå på køkkenbordet og syrne
Rør herefter sennep, salt og peber i
Skræl rødbederne og skær små fine bånd af rødbederne; det kan gøres både med spiralizers, som er bestemt til formålet, men også med en skrællekniv, hvor du skærer lange tynde strimler, ruller og skærer ud i tyndere strimler med en kniv
Kom rødbeden i kold vand, gerne isvand, så den bliver sprød og crunchy i løbet af kort tid
Anret med en spiseskefuld sennepsfløde i bunden, kom tynde skiver af torsk på
Top op med en håndfuld af de sprøde rødbeder og klip karse på toppen
Tip: Evt. Overskud af sennepsfløde gør sig rigtigt godt i en sandwich med skinke og ost. Bare lige et lille hint til at minimere madspildet.
LÆS OGSÅ: Rug-fenikkelkiks med ost