300 g broccoli
100 g optøede ærter
50 g pankorasp
100 g revet ost f.eks. Vesterhavsost
1 æg
Salt
Lyn-BBQ-sauce
1 dl ketchup
1 spsk. flydende honning
1 spsk. chipotle-hotsauce eller anden chilisauce
Dem her er jeg totalt fan af selv (hvis man må sige det?) .De er også vildt lækre som aftensmad i en wrap, et pitabrød eller med bagte kartofler til. BBQ-saucen er etmust!
Sådan gør du
Del broccolien i buketter. Brug også stokken, skræl den, og skær den i stave. Bring 2-3 dl vand i kog i en gryde, tilsæt lidt salt, og damp broccolien under låg i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, og dryp broccolien godt af. Blend broccoli og ærter til en grov mos i en foodprocessor. Tilsæt panko, ost og æg, og krydr med salt. Saml massen med hænderne. Den skal kunne samles nemt, er den for løs, så kom lidt mere pankoi.
Form små ’nuggets’ af massen, og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 200 grader i 15 minutter. Vend dem, og bag dem i yderligere 10 minutter.
Rør ingredienserne til BBQ-saucen sammen, og pak saucen sammen med de afkølede nuggets i madpakken.
TIP: Nuggets er også supergode med en dressing af lidt yoghurt, hvidløg og hakket purløg.
Pankorasp kan fås hos asiatiske købmænd.