Yndlingssalaten: En skøn og sommerlig fransk frokost

Ingredienser

1 bakke blandet salat

1 hoved radicchio eller anden let bitter salat

4 friske figner

2-3 spsk rørsukker

2 friske abrikoser eller ferskner

50-75 g ristede hasselnødder

evt en gul eller rød peber i tynde strimler

8 skiver letristede flutes/toasts

1 fed hvidløg

8 tykke skiver gedeost

Balsamicoglace

1 ¼ dl hvid balsamicoeddike, rød kan også bruges

½ dl mørk muscovadosukker, almindelig rørsukker hvis du bruger rød baslamicoeddike

Ekstra jomfruolivenolie

Salt & peber

Dette er virkelig en af mine absolutte yndlingssalater og får straks tankerne hen på en frokost på en fransk fortovscafé. Jeg er helt tosset med gedeost, og i kombination med den søde figen, den sprøde salat, den syrligsøde og lækre balasamico-glace, denne salat kombinerer på ypperligste vis det salte med det syrlige og det søde og det sprøde med bløde. Jeg synes fignerne og fersknerne er skønne til, men en god blomme eller en moden men ikke for blød pære er også helt vidunderligt. Nødderne kan også varieres alt efter smag, både hasselnødder, valnødder og endda pinjekerner er dejligt.

Sådan gør du

Start med at lave glacen som skal over således; kog eddiken op med sukkeret og lad blandingen simre til den begynder at tykne ganske let. Stil til side. Skyl og pluk salaterne og rist nødderne på en pande til de begynder at dufte kraftigt af nødder. Skær figenerne i halve og drys dem med sukker og grill dem et par minutter i en helt forvarmet ovn indtil overfladen er let karamelliseret. Skær abrikoserne i kvarte. Gnid de ristede brød med et pillet fed hvidløg og læg gedeosten ovenpå. Grill brødene i ovnen til osten er smeltet og let gylden i overfladen og anret salaten med de grillede figener, abrikoser, peberfrugtsstrimler og de ristede nødder drysset over. Dryp med olivenolie og drys lidt salt og peber over. Læg de grillede gedeostebrød ved salaten og “kør” linjer af den syrligsøde balsamico-glace ud over. Nyd salaten med det samme.

LÆS OGSÅ: Rødbede tarte tatin med frisk gedeost og basilikum

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være