Ca. 20 g gær
4 dl lunkent vand
1,5 tsk havsalt
½ dl olivenolie
250 g durummel
Ca. 300 g hvedemel
Frisk eller tørret rosmarin
1 tsk flagesalt, eks. Maldons
Elsker foccacia! Den intense smag af olivenolie og rosmarin er vidunderlig, og selve brødet, som lægger op til at man blot brækker stykke efter stykke af, passer så fint til en uhøjtidelig middag. Prøv gerne til at tilføje oliven, andre krydderurter, halve cherrytomater eller måske lidt frisk gedeost. Så får du ikke et klassisk foccacia, men måske til gengæld noget der er ligeså godt, og helt dit eget!
LÆS OGSÅ: Pajeon – koreanske pandekager
Sådan gør du
Rør vand, salt og gær sammen, tilsæt durummel og rør dejen til en blød konsistens. Tilsæt hvedemelet og rør dejen sammen i et par minutter. Dejen er temmelig våd, men sådan skal den være. Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden og tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen, og sæt den tildækket på køl i ca. 6-7 timer, evt natten over. Har du ikke plads i køleskabet, så lad dejen hæve ved stuetemperatur, så skal den blot have lidt kortere hævetid, ca. 3 timer. Drys med flagesalt og bag brødet i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 minutter til brødet er gyldent og sprødt. Når brødet tages ud, dryppes det med olivenolie, så får det den rette, svampede, olierede overflade. Hvis du foretrækker en mere sprød skorpe, så lad det være som det er.