Pesto
½ citron
2 fed hvidløg
½ bundt basilikum
½ bundt persille
3 spsk valnødder
1 dl koldpresset olivenolie
havsalt
Æggewraps – 2 stk.
2 æg
1 spsk loppefrøskaller (Husk)
1 tsk havsalt
kokosolie eller smør til stegning
Fyld
4 skiver røget laks
2 små håndfulde hvidkål
havsalt
sort peber
Æg er en skøn, let optagelig proteinkilde og supernemt at tilberede. Laks indeholder omega-3 fedtsyrer, som virker antiinf lammatorisk. Hvidkål er endnu en af vores favoritter, fordi kål ganske enkelt er sundt på alle fronter.
Til 2 portioner.
Sådan gør du
Lav først pestoen. Skær begge ender af citronen, men behold skrællen på, og del den i både. Pil hvidløget, skyl krydderurterne og kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Smag til med salt og/eller citronsaft. Opbevar pestoen i et skoldet glas.
Pisk æg, loppefrøskaller og salt sammen i en skål. Kom kokosolie eller smør på en mellemvarm pande og hæld halvdelen af æggemassen på. Steg wrappen på begge sider, til den får en fast konsistens. Gentag med anden halvdel af æggemassen, så du får to wraps.
Hak hvidkålen fint og læg en håndfuld i en æggewrap. Kom to skiver laks ovenpå og afslut med en skefuld pesto.
Tip: Æggewrappen kan holde sig i flere dage på køl,hvis du laver en dobbeltportion.