Ca. 300 g stikkelsbær
Skallen af en usprøjtet citron i store stykker(uden den hvide hinde, så vidt det er muligt)
½ dl hyldeblomstsaft, ufortyndet
1 vaniljestang
Ca. 200-250 g sukker
Stikkelsbær og hyldeblomst er uovertrufne partnere, når det kommer til smag. De har begge en snert af muskatagtig parfume over sig, og det er som om, at de begge gennem hinanden fremhæver essensen af deres egen smag. Jeg elsker stikkelsbærmarmelade, som sammen med hjemmelavet appelsin-bergamottemarmelade er min absolutte favorit. Prøv den på friskbagt franskbrød eller i en pandekage – det er helt fantastisk!
Sådan gør du
Anbring bær, citron og hyldeblomstsaft i en gryde, og lad det simre under svag varme, indtil stikkelsbærrene er møre. Tilsæt sukkeret (200 g), og lad marmeladen koge uden låg et par minutter, mens der skummes fra. Er den tynd i konsistensen, koges den yderligere nogle minutter uden låget på. Smag marmeladen til med eventuelt lidt mere sukker, og hæld den på et skoldet glas. Opbevar marmeladen på køl, og spis den inden for et par uger.
Læs også: Guacamole & hummus
Læs også: Dips