Hindbærmarmelade med hel vaniljestang

Hjemmelavet marmelade er meget nemt at fremtrylle, og en meget tilfredsstillende måde at få sensommerens overflod af bær til at vare lidt længere. Du kan bruge både hindbær, brombær, solbær, ribs og stikkelsbær, men sukkermængden varierer dog alt efter bær og syrlighed, så en vis tilsmagning skal der til.
Ingredienser

Ca 500 g hindbær, frosne kan også bruges

3 spsk vand

350-400 g sukker

1 vaniljestang flækket på langs

saft og skal af en halv usprøjtet citron

Hjemmelavet marmelade er meget nemt at fremtrylle, og en meget tilfredsstillende måde at få sensommerens overflod af bær til at vare lidt længere. Du kan bruge både hindbær, brombær, solbær, ribs og stikkelsbær, men sukkermængden varierer dog alt efter bær og syrlighed, så en vis tilsmagning skal der til. Personligt synes jeg vaniljen er den ultimative følgesvend til alle slags bær, men også andre mere utraditionelle smage er rigtig dejlige. Et skvæt balsamico i hindbærmarmeladen, lidt rom i solbærmarmeladen, citronskal og en smule ufortyndet hyldeblomstsaft til stikkelsbærrene, alt dette er godt. Det kan tilføjes at nogle bær, eks ribs, solbær og stikkelsbær har et højere indhold af pektin(naturligt stivelse) end jordbær, hindbær og brombær, så det kan være nødvendigt at tilføje lidt ekstra vand, så marmeladen ikke bliver alt for stiv.

Denne model er helt simpel, med blot vaniljestang og en smule citronsaft.

Sådan gør du

Anbring vand, bærrene, vaniljestang, citronskal- og saft i en gryde, og bring i kog. Lad blandingen simre i ca ti minutter, tilsæt så sukkeret og lad marmeladen koge op, og derefter simre i 5 minutter indtil den er let tyknet. Lav marmeladeprøven ved at dække bagsiden af en træske med marmelade, træk en streg med fingeren, og hvis marmeladen ikke løber, er den klar. Hæld marmeladen på et skoldet glas, og opbevar på køl efter åbning.

Læs også: Tapenade

Læs også: Dips

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive