Christiane: Så let laver du din egen lækre guacamole & hummus

Hummus og guacamole har to ting til fælles: de er super nemme at lave, og de er begge lækre som tilbehør. De er fra vidt forskellige verdensdele og spises ikke sammen, ikke normalt i hvert fald. Grunden til at jeg har valgt at give jer opskrifterne sammen, er at jeg jævnligt støder på folk, der er af den opfattelse, at det er nemmere at købe færdiglavet hummus eller at røre en guacamole op af pulver.
Ingredienser

Hummus

1 dåse kogte kikærter med væske 

2 spsk. tahin

Saft fra en blød citron

1 tsk. salt

1 spsk. olivenolie

1-3 fed hvidløg (alt efter hvor meget man elsker hvidløg. Giv den gas hvis du ikke har aftaler dagen efter – personligt har jeg næsten altid møder om morgenen, så jeg bruger kun et)

1 spsk. danskvand (hvis man ikke har danskvand kan det undlades, men det gør underværker)

 

Guacamole

2 modne avocadoer

1 tomat hakket i tern

1 spsk. korianter

1 spsk. finthakket løg

Saft af 1-2 lime

1-2 spsk. olivenolie

Salt

Hummus og guacamole har to ting til fælles: de er super nemme at lave, og de er begge lækre som tilbehør.

De er fra vidt forskellige verdensdele og spises ikke sammen, ikke normalt i hvert fald. Grunden til at jeg har valgt at give jer opskrifterne sammen, er at jeg jævnligt støder på folk, der er af den opfattelse, at det er nemmere at købe færdiglavet hummus eller at røre en guacamole op af pulver. Hvis du hører til en af disse, så vil du efter at have læst mine opskrifter, aldrig kunne finde på at købe en færdiglavet hummus eller lave en guacamole fra et brev igen.

Hummus

En hummus skal være flydende og blød i smagen. Den skal ikke være hård og klumpet, og heller ikke proppes med krydderier. For at lave en hummus kræver det, at man har en mini hakker, en foodprocessor eller lignende. Jeg bruger selv en foodprocessor.

Sådan gør du

Blend det hele i ca. 4 min., så humusen bliver lækker cremet. Smag den til med salt. Er hummusen blevet for sur, så tilsæt lidt sukker.

Pynt med paprika, kikærter eller olivenolie i midten af hummussen.

Guacamole

Guacamole stammer fra Mexico og er fantastisk som dip i en burger eller til stenbidderrogn (ja det er rigtig!). Herudover er guacamolen selvfølgelig uundværlig i traditionelle mexikanske retter. Guacamole betyder avocado og salsa, så egentlig betyder det at man blander avocado i ens salsa, og ofte laver man en salsa af finthakkede tomater, koriander, finthakket løg, olivenolie og lime.

Der findes mange moderne varianter af guacamole, men en ting er sikkert, prøver man at lave en traditionel guacamole, skal der under ingen omstændigheder cremefraiche, skyr eller lignende i – og den skal ikke være glat og blød, men derimod klumpet og rustik. For at opnå den rustikke konsistens, er det nemmest at bruge en gaffel eller gøre som mexikanerne gør, ved at bruge en morter.

Sådan gør du

Mos avocadoerne i en skål med en gaffel eller i en morter. Tilføj derefter de øvrige ingredienser. Smag avocadoen til med salt.

Står man med en moden avokado derhjemme, som man ikke ved hvad man skal gøre med, kan man også lave lyn versionen, hvor du undlader koriander. Det er jo ikke altid, at man lige har koriander stående.

Læs også: Tapenade

Læs også: Rød peber- & valnøddepesto

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være