100 g valnødder
1 stor rød peber eller to mindre snackpebre
50 g parmesan
Ca ½ – 1 dl olivenolie
1-2 spsk balsamicoeddike
En superlækker pesto – sød og aromatisk af den grillede peberfrugt og med masser af distinkt letbitter nøddesmag fra de ristede valnødder. Denne portion giver ca 3 dl pesto.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader, subsidiært grill. Grill peberfrugterne over gasblusset eller i ovnen på grillfunktion til de er pletvist sorte over det hele og læg dem herefter i en beholder med tætsluttende låg i et kvarters tid til skallen har løsnet sig. Skru ned på 200 grader og rist valnødderne i et ovnfast fad i ca 8-10 minutter til de begynder at lugte kraftigt af nødder. Hold øje med dem, lige pludselig går det hurtigt, og bliver de bare lidt for brune smager de frygtelig bittert. Lad nødderne køle af og fjerne imens så meget af muligt af skal og kerner fra peberfrugterne. Blend nu valnødder, peberfrugt, parmesan og olivenolie og smag til med balsamicoeddike og havsalt.
Læs også: Humus
Læs også: Tapenade