[single_post_category_name]

Syltede små artiskokker med hvidløg og rosmarin

Syltede artiskokker er lige som de før beskrevne peberfrugter, en virkelig delikat og alsidig spise. De smager ganske forrygende bare som de er, med et godt brød og en god olivenolie.

Syltede artiskokker er lige som de før beskrevne peberfrugter, en virkelig delikat og alsidig spise. De smager ganske forrygende bare som de er, med et godt brød og en god olivenolie. Men derudover er mulighederne mange. De kan afdryppes godt og derefter grilles ved høj varme og serveres med en god parmaskinke, de er dejlige i salater, og de smager skønt bagt med et stykke fisk i ovnen.

Sådan gør du

Kog lagen som med peberfrugterne. Fjern imens alle de yderste blade og det nederste stykke af stilken. Skulle du i sidste ende have været for nærig med at fjerne yderbladene, kan de blot skæres fra inde servering. Hvis du anvender store artiskokker, er du nødt til at fjerne alle bladene og det midterste ”hårede” område, så kun selve artiskokken uden blade er tilbage. Kog artiskokkerne akkurat møre, test med en tandstik eller lignende, og hæld dem på det skoldede glas lagvis med hvidløg og frisk rosmarin. Bring lagen i kog og hæld den over artiskokkerne, men lad ca 5 cm være tilbage øverst i glasset. Hæld olivenolie på og luk glasset grundigt. Artiskokkerne smager bedst efter et par dage og frem, og kan fint holde sig et par måneder i glasset, efter åbning er holdbarheden dog begrænset.

Læs også: Henkogte abrikoser med vanilje, citron & hel kanel

Læs også: Syltede hele pebre med hvidløg og basilikum

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide