Klassisk mayo

Ingredienser

2 æggeblommer

1 tsk Dijon sennep eller anden stærk sennep

1 spsk hvidvinseddike

Evt. ½ tsk honning eller sukker, kan undlades

Ca. 2 ½ dl neutral olie, gerne koldpresset så du får gavn af alle oliens gode egenskaber

Et godt drys hvid peber

¼ – ½ tsk havsalt

Sådan gør du

Pisk blommerne med sennep, hvidvinseddike og honning og hæld forsigtigt olien i i en tynd stråle. Det er vigtigt at der kun kommer ganske lidt olie i ad gangen i starten, senere når blommerne har optaget mere af olien, kan man hælde en lidt tykkere stråle i. Når du synes at mayonnaisen har den rette konsistens, stopper du med at hælde olien i. Smag mayonnaisen til med hvid peber og evt et dryp eddike eller en smule mere salt.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Lun kartoffelsalat med asparges

Ingredienser3 spsk. eddike, gerne æbleeddike 3 spsk. sukker ¾ dl fløde 3 friske mellemstore rødløg 1 bundt danske radiser, skåret over på langs 2 spsk.