Blandede godter

Min mors simit

Min mors simit
Ingredienser

5 dl sødmælk

2 æg

1 pakke gær

100 g smør

2 tsk. salt

2 spsk. sukker

ca. 1 kg mel

æg til pensling

sesamfrø

Giver ca. 12-15 stk.

Sådan gør du

Lun mælken. Opløs gæren. Tilsæt æg, salt, sukker og mel. Ælt dejen i ca. 5-7 min. på røremaskine.

Tilsæt smørret lidt ad gangen. Ælt dejen videre i 5-7 min., indtil den er elastisk og fin. Lad den hæve i 40-60 min.

Del dejen i 12 små boller. Rul dem ud til lange pølser, de skal helst være på ca. 60 cm. Buk hver enkelt pølse på midten, og rul enderne i hver sin retning, så du får en fin, snoet pølse. Saml enderne, og læg brødringen på en bageplade med bagepapir. Gentag processen med de andre boller.

Lad dem efterhæve i 1 time. Pensl dem med æg, og drys med sesam. Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i 12 min., eller indtil de er gyldne.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *