5 dl sødmælk
2 æg
1 pakke gær
100 g smør
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
ca. 1 kg mel
æg til pensling
sesamfrø
Giver ca. 12-15 stk.
Sådan gør du
Lun mælken. Opløs gæren. Tilsæt æg, salt, sukker og mel. Ælt dejen i ca. 5-7 min. på røremaskine.
Tilsæt smørret lidt ad gangen. Ælt dejen videre i 5-7 min., indtil den er elastisk og fin. Lad den hæve i 40-60 min.
Del dejen i 12 små boller. Rul dem ud til lange pølser, de skal helst være på ca. 60 cm. Buk hver enkelt pølse på midten, og rul enderne i hver sin retning, så du får en fin, snoet pølse. Saml enderne, og læg brødringen på en bageplade med bagepapir. Gentag processen med de andre boller.
Lad dem efterhæve i 1 time. Pensl dem med æg, og drys med sesam. Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i 12 min., eller indtil de er gyldne.