Min mors simit

Ingredienser

5 dl sødmælk

2 æg

1 pakke gær

100 g smør

2 tsk. salt

2 spsk. sukker

ca. 1 kg mel

æg til pensling

sesamfrø

Giver ca. 12-15 stk.

Sådan gør du

Lun mælken. Opløs gæren. Tilsæt æg, salt, sukker og mel. Ælt dejen i ca. 5-7 min. på røremaskine.

Tilsæt smørret lidt ad gangen. Ælt dejen videre i 5-7 min., indtil den er elastisk og fin. Lad den hæve i 40-60 min.

Del dejen i 12 små boller. Rul dem ud til lange pølser, de skal helst være på ca. 60 cm. Buk hver enkelt pølse på midten, og rul enderne i hver sin retning, så du får en fin, snoet pølse. Saml enderne, og læg brødringen på en bageplade med bagepapir. Gentag processen med de andre boller.

Lad dem efterhæve i 1 time. Pensl dem med æg, og drys med sesam. Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i 12 min., eller indtil de er gyldne.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet