Min mors simit

Ingredienser

5 dl sødmælk

2 æg

1 pakke gær

100 g smør

2 tsk. salt

2 spsk. sukker

ca. 1 kg mel

æg til pensling

sesamfrø

Giver ca. 12-15 stk.

Sådan gør du

Lun mælken. Opløs gæren. Tilsæt æg, salt, sukker og mel. Ælt dejen i ca. 5-7 min. på røremaskine.

Tilsæt smørret lidt ad gangen. Ælt dejen videre i 5-7 min., indtil den er elastisk og fin. Lad den hæve i 40-60 min.

Del dejen i 12 små boller. Rul dem ud til lange pølser, de skal helst være på ca. 60 cm. Buk hver enkelt pølse på midten, og rul enderne i hver sin retning, så du får en fin, snoet pølse. Saml enderne, og læg brødringen på en bageplade med bagepapir. Gentag processen med de andre boller.

Lad dem efterhæve i 1 time. Pensl dem med æg, og drys med sesam. Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i 12 min., eller indtil de er gyldne.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide