Den søde tand

Bananmuffins med saltet dadelkaramel

Bananmuffins med saltet dadelkaramel
Ingredienser

Dadelkaramel

10 soltørrede dadler uden sten

1 dl mælk

1 spsk. kokos-palmesukker

Et stort nip havsalt

 

Dej

100 g alm. mandelmel

30 g kokosfibermel

2 spsk. kokos-palmesukker, alm. rørsukker kan bruges

1 tsk. bagepulver

1 tsk. ren vaniljepulver

2 modne bananer

3 æg, str. M

50 g kokosolie, blødt 

 

Topping

2 tsk. kakaonibs

 

Ditte er kvinden bag den fantastiske blog ‘The Food Club‘, som indeholder masser af lækre madopskrifter – både sunde og syndige. Hun er en kvinde med en stor passion og appetit for mad, som ud over bloggen også har skrevet kogebøgerne “Salater fra The Food Club”, “Sunde søde sager fra The Food Club” og “Morgenmadsmissionen”.

Sådan gør du

Skær dadlerne i små stykker, og kom dem på en pande eller i en lille gryde sammen med mælk og sukker. Varm forsigtigt blandingen op – lad det simre i nogle få minutter, indtil dadlerne bliver helt bløde. Tag panden af varmen, og blend blandingen til den er helt ensartet, og lad karamellen køle af i et rent glas på køl i ca. to timer eller til næste dag. 

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Mos bananerne, og rør dem sammen med æg og blød kokosolie. Pisk de tørre og de våde ingredienser godt sammen, og fordel dejen i otte muffinforme af papir.  

Kom en skefuld dadelkaramel på toppen af hver muffin, og drys med en smule kakaonibs.

Bag kagerne ved 175 grader (varmluft) i ca. 25 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle helt af inden servering. 

Læs også: Tabbouleh med friske abrikoser

Læs også: Granola med nødder & kokos

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *