[single_post_category_name]

Hindbærtærte med bagt mandelcreme

Frangipane er en mandelcreme, som smager helt og aldeles vidunderligt. Den laves på mandler, smør, æg og sukker – intet andet. Her hældes mandelcremen(frangipanecremen) over friske hindbær, men også blommer, abrikoser, brombær, stikkelsbær, pærere, ferskner, ja, sågar svesker m. fl. kan bruges i denne tærte.

Frangipane er en mandelcreme, som smager helt og aldeles vidunderligt. Den laves på mandler, smør, æg og sukker – intet andet. Her hældes mandelcremen(frangipanecremen) over friske hindbær, men også blommer, abrikoser, brombær, stikkelsbær, pærere, ferskner, ja, sågar svesker m. fl. kan bruges i denne tærte. Fremgangsmåden er den samme, så prøv dig frem, og find din yndlingsversion. Da jeg lavede billedet her, eksperimenterede jeg med at bruge butterdej i bunden, men jeg må sige, at jeg synes, mørdejen fungerer allerbedst her, derfor er jeg tro mod min oprindelige opskrift. 

Ca. 10-12 stykker tærte i en 26 centimeters-form

Sådan gør du

Kom melet og smørret i foodprocessoren, og kør, indtil det ligner rasp. Tilsæt flormelis og æggeblomme, og saml evt. dejen med 1-2 spsk. koldt vand, hvis det er nødvendigt. Sørg for at røre så lidt som muligt ved mørdejen – jo mere du ælter, jo tungere og sejere bliver den bagte mørdej. Pak mørdejen ind i film, og læg den på køl i mindst en time. Tænd ovnen på 180 grader. Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord, til den har en tykkelse på ca. 3 mm, og læg den over den smurte form. Det gøres lettest ved at rulle den udrullede dej løst op på kagerullen og så rulle den tilbage ud over formen. Forbag tærten uden fyld i 15-20 minutter – den skal være lys gyldenbrun og føles fast ved et let tryk. Tag tærtebunden ud, og lad den køle af. Frangipane kan laves på flere måder. Jeg plejer at benytte mig af ’the easy version’, hvor mandlerne forbliver med skal, og alle ingredienserne køres til en creme i foodprocessoren. En blender eller stavblender kan også gøre det. Miks smør, mandler og sukker, til det er homogent, og tilsæt æggene. Lad massen køre, til den er cremet. Fordel hindbærrene over mørdejsbunden, og hæld mandelcremen over. Skru ovnen ned på 170 grader, og bag tærten, til cremen er fast. Det tager ca. 25-30 minutter. Lad den køle ned til stuetemperatur, før den serveres – det vil også gøre den nemmere at skære af. 

Læs også: Sprød filo til friske bær & flødeskum

Læs også: Bananmuffins med saltet dadelkaramel 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide