Ingredienser
120 g mandelmel
220 g flormelis
100 g æggehvider
25 g sukker
Frugtfarve
En ting er sikkert – vi kan ikke undervurdere, at smukke farver har en stærk tiltrækningskraft. Disse små farverige kager er appetitlige blot ved synet af dem. De er dekorative og delikate. De emmer af noget fransk, stilbevidsthed, og jeg kan skrive under på, at man også føler sig lidt ”Paris-chik”, når det lykkes, og man selv er bagermesteren bag.
Macarons er en fryd for øjet. Jeg elsker dem personligt i pastelfarver, men der er fri leg, når det kommer til farver! Det er en perfekt kage til temaer, da man kan lave dem i lige den farve, eller farvesammensætning, som er passende til den givende lejlighed.
Sådan gør du
- Bland mandelmel og flormelis i en foodprocessor
- Sigt blandingen gennem en sigte
- Pisk en marengs af æggehvider og sukker og vend mandelmel/flormelis blandingen heri
- Tilsæt de farver du gerne vil bruge i blandingen. Husk at starte med en lille bitte dosering farve, da du bliver overrasket over, hvor meget det farver. Så ønsker du pastelfarver, skal du være meget varsom med doseringen
- Fyld marengsmassen i en sprøjtepose
- Sprøjt massen ud (på størrelse med en 2 krone) på en bradepande med enten bagepapir eller en silikone bund (sidstnævnte er klart at foretrække)
- Lad dem hvile i 45 min.
- Sæt bradepanden i en forvarmet ovn ved 130 grader i ca. 16 min.
- Tag dem ud og lad dem afkøle
- Har du brugt bagepapir, så træk forsigtigt bagepapiret over på en let fugtet bordplade. Så er de nemmere at få af
- Fyld til sidst med syltetøj, lemoncurd, smørcreme etc.
Et lille forslag til fyld
Ingredienser
- 100 gr. hvid chokolade (eller mælkechokolade/mørk chokolade)
- 1,5 dl. fløde
- lidt salt
- et drys instant coffee
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over et vandbad
- Når chokoladen er smeltet, hæl da fløden i og kom kaffe og salt ved
- Put massen I en skål med film over og lad den afkøle I køleskabet I en 3-5 timer