Den søde tand

Sprød filo til friske bær & flødeskum

Sprød filo til friske bær & flødeskum
Ingredienser

1 pakke filodej, (indeholder som regel 3 pakker)

Ca. 100 g smør

3 spsk. honning

Ca. 50 g lyst rørsukker

150 g finthakkede mandler

 

Det her er jo verdens nemmeste dessert, og den skal laves, når de danske hindbær er allerbedst og lækrest. Enkle serveringer fordrer som bekendt ekstra gode råvarer. Disse sprøde filokiks er også supergode til en god vaniljeis – dog skal de helst spises inden for et par timer, da de godt kan blive lidt bløde af at ligge. Til gengæld er de supernemme, lavet i et snuptag og smager godt!

Giver ca. 16-20 kiks

Sådan gør du

Smelt smørret sammen med honningen. Bred den ene pakke filodej ud, og pensl den med smør-honningblandingen. Læg det andet stykke filodej ovenpå, og pensl igen med blandingen. Drys med mandlerne og klip eller skær dejen ud i aflange små firkanter – størrelse efter ønske. Er der et tredje stykke filodej, deles det over i to lige store stykker og laves ligesom ovenstående. Flyt forsigtigt stykkerne over på en bageplade med bagepapir, og bag filostykkerne i ovnen ved 170 grader til, de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 15 minutter, men hold øje undervejs. Ovntemperaturer varierer. Lad dem køle let af, og server med sensommerens friske bær og kold flødeskum. 

Læs også: Hindbærtærte med bagt mandelcreme

Læs også: Kakao mousse på avokado 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *