Sprød filo til friske bær & flødeskum

Det her er jo verdens nemmeste dessert, og den skal laves, når de danske hindbær er allerbedst og lækrest. Enkle serveringer fordrer som bekendt ekstra gode råvarer. Disse sprøde filokiks er også supergode til en god vaniljeis – dog skal de helst spises inden for et par timer, da de godt kan blive lidt bløde af at ligge.
Ingredienser

1 pakke filodej, (indeholder som regel 3 pakker)

Ca. 100 g smør

3 spsk. honning

Ca. 50 g lyst rørsukker

150 g finthakkede mandler

 

Det her er jo verdens nemmeste dessert, og den skal laves, når de danske hindbær er allerbedst og lækrest. Enkle serveringer fordrer som bekendt ekstra gode råvarer. Disse sprøde filokiks er også supergode til en god vaniljeis – dog skal de helst spises inden for et par timer, da de godt kan blive lidt bløde af at ligge. Til gengæld er de supernemme, lavet i et snuptag og smager godt!

Giver ca. 16-20 kiks

Sådan gør du

Smelt smørret sammen med honningen. Bred den ene pakke filodej ud, og pensl den med smør-honningblandingen. Læg det andet stykke filodej ovenpå, og pensl igen med blandingen. Drys med mandlerne og klip eller skær dejen ud i aflange små firkanter – størrelse efter ønske. Er der et tredje stykke filodej, deles det over i to lige store stykker og laves ligesom ovenstående. Flyt forsigtigt stykkerne over på en bageplade med bagepapir, og bag filostykkerne i ovnen ved 170 grader til, de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 15 minutter, men hold øje undervejs. Ovntemperaturer varierer. Lad dem køle let af, og server med sensommerens friske bær og kold flødeskum. 

Læs også: Hindbærtærte med bagt mandelcreme

Læs også: Kakao mousse på avokado 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og