Karamelliserede popcorn

Gyldne, sprøde og sukkersøde med en snert af salt – disse karamelliserede popcorn vil vække glæde hos både store og små.
Ingredienser

1 ½ dl majskorn

2 spsk vegetabilsk olie

4 dl sukker

125 g smør

1 spsk havsalt, gerne maldon

300 g cashewnødder, alternativt blandede nødder

Gyldne, sprøde og sukkersøde med en snert af salt – disse karamelliserede popcorn vil vække glæde hos både store og små.

LÆS OGSÅ: Lakridsmarengs

 

Sådan gør du

Varm olien op i en tykbundet gryde og tilsæt majskornene

Læg låg på og pop majskornene og sæt dem til side

Varm sukkeret op i en stor gryde og lad det smelte over medium varme

Rør ikke i sukkeret imens det smelter, men ryst i stedet forsigtigt gryden fra side til side så sukkeret smelter ensartet

Når sukkeret er karamelliseret til en dyb ravfarve skrues ned og der tilsættes smør og havsalt

Rør forsigtigt med en træske til smørret er absorberet i karamellen

Tilsæt nødder til karamelblandingen og rør rundt til nødderne er helt dækkede.

Tilsæt derfter popcornene ad tre omgange, rør indtil alle sammen er dækket af et tyndt lag karamel

Fordel karamelpopcornene på en bradepande med et stykke bagepapir penslet med lidt neutral olie og lad dem køle helt af

Bræk dem lidt fra hinanden før de serveres eller puttes i en helt lufttæt container som opbevares et tørt sted

LÆS OGSÅ: Krydret squashkage

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Skøn julet Irish Coffee

Ingredienser(2 personer) 2 spk brun farin 2 tsk ahornsirup 1 knivspids revet Tonkabønne 8 cl Tullamore D.E.W. 20 cl stærk kaffe 4 tsk. letpisket flødeskum