1 ½ dl majskorn
2 spsk vegetabilsk olie
4 dl sukker
125 g smør
1 spsk havsalt, gerne maldon
300 g cashewnødder, alternativt blandede nødder
Gyldne, sprøde og sukkersøde med en snert af salt – disse karamelliserede popcorn vil vække glæde hos både store og små.
LÆS OGSÅ: Lakridsmarengs
Sådan gør du
Varm olien op i en tykbundet gryde og tilsæt majskornene
Læg låg på og pop majskornene og sæt dem til side
Varm sukkeret op i en stor gryde og lad det smelte over medium varme
Rør ikke i sukkeret imens det smelter, men ryst i stedet forsigtigt gryden fra side til side så sukkeret smelter ensartet
Når sukkeret er karamelliseret til en dyb ravfarve skrues ned og der tilsættes smør og havsalt
Rør forsigtigt med en træske til smørret er absorberet i karamellen
Tilsæt nødder til karamelblandingen og rør rundt til nødderne er helt dækkede.
Tilsæt derfter popcornene ad tre omgange, rør indtil alle sammen er dækket af et tyndt lag karamel
Fordel karamelpopcornene på en bradepande med et stykke bagepapir penslet med lidt neutral olie og lad dem køle helt af
Bræk dem lidt fra hinanden før de serveres eller puttes i en helt lufttæt container som opbevares et tørt sted
LÆS OGSÅ: Krydret squashkage