Den søde tand

Grove kiks med kanel og ingefær

Grove kiks med kanel og ingefær
Ingredienser

1 dl vand

½ pk. gær

½ tsk. salt

50 g smør

1 dl mælk

25-30 g revet ingefær

40 g brun farin

250 g rugmel

200 g hvedemel

2 ½ spsk. Kanel

Top: Lidt mælk til pensling samt finthakkede pistacienødder og sesamfrø

 

Vi elsker en god eftermiddagssnack til de dage, hvor man er helt tom for energi. Så her kommer vi med en af vores favoritter. Kiksene er helt perfekt sprøde med en julet smag af kanel og en lidt skarp eftersmag fra ingefæren – en kombination, som vi synes passer super fint sammen. Kiksene stiller eftermiddagssnack-sulten, men kunne også snildt fungere til et ostebord eller som en snack i madpakken.

Giver 60-70 stk.

Sådan gør du

Bland vand med gær og salt, og lad det stå ca. 15 min. Smelt smøret, og bland det med mælk. Bland smør/mælk i gærblandingen, og tilsæt de øvrige ingredienser – ælt dejen godt til en ensartet sammenhængende dej, og lad den hæve et lunt sted ca. 30 min.
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 2 mm, og skær den ud passende kiksestørrelse. Pensl kiksene med mælk, og drys med kanel og fint hakkede nødder. Bag kiksene i ovnen ved 220 grader i ca. 10 min. indtil, de er sprøde og gyldne – afhænger af størrelse, så husk at hold øje!

Læs også: Kanelmuffins med bær 

Læs også: Krydret squashkage 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *