1 form som på billedet eller en lille bradepande ca 20×30
150 g fuldkornsmel
150 g hvedemel
100 g mandelmel, erstat med hvedemel hvis du vil
50 g kokos
300 g mørk muscovadosukker
1 ½ tsk natron
1 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
1 tsk vanillesukker
1 tsk fint salt
4 æg L/XL
3 dl neutral olie, evt raps eller vindruekerne
Saft og skal fra 1 økologisk appelsin
1 liter revet squash
En squashkage noget af det bedste der findes, ikke mindst fordi den indeholder grøntsager, og derfor synes så sund, at man uden dårlig samvittighed kan spise et par stykker mere. Prøv den til en stærk kop sort the med mælk – ren dejlighed!
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170 grader og smør formen grundigt med smør, drys efter med mel.
I en stor skål blander du alle de tørre ingredienser, mel, natron, bagepulver, kanel, kardemomme, kokos og vanillesukker.
I en anden skål pisker du æggene med muscovadosukker og lyst sukker indtil massen er lys og skummende og ca tredoblet i størrelse. Vend melblandingen i sammen med olien og appelsinsaft og –skal, pisk ved lav hastighed til dejen er godt blandet. Hæld dejen i den smurte form og bag den i ca 50-60 minutter, indtil overfladen er lysebrun og fint hævet og en tandstik kommer ren ud. Det er muligt at den skal have lidt ekstra bagetid, det kan variere lidt alt efter hvor saftige squashene er. Lad kagen køle helt ned, før du skærer den i stykker.
Læs også: Karamelliserede popcorn
Læs også: Lakridsmarengs