Ingredienser
1 dl œggehvide
2,5 dl sukker
3-4 spsk ren lakridssirup, evt. fra Lakrids By Johan Bulow
Supergode og lidt anderledes marengs. Den skarpe lakridssmag er skøn til de meget søde marengs.
10-12 store marengs
Sådan gør du
Tænd ovnen på 140 grader. Anbring hvider og de 2,5 dl sukker i en varmefast skål og varm massen over vandbad under stadig omrøring til sukkerkrystallerne er opløst. Tag skålen af varmen og pisk indtil marengsmassen er helt afkølet, stiv og skinnende. Vend lakridsiruppen i så massen bliver fin og marmoreret, og sæt marengsmassen i store skefulde på en bradepande. Bag marengsene i ca 50 minutter, sluk ovnen og lad dem stå indtil ovnen er helt kold, gerne natten over.
Læs også: Krydret squashkage
Læs også: Karamelliserede popcorn