Lakridsmarengs

Supergode og lidt anderledes marengs. Den skarpe lakridssmag er skøn til de meget søde marengs. Tænd ovnen på 140 grader. Anbring hvider og de 2,5 dl sukker i en varmefast skål og varm massen over vandbad under stadig omrøring til sukkerkrystallerne er opløst.
Ingredienser

1 dl œggehvide

2,5 dl sukker

3-4 spsk ren lakridssirup, evt. fra Lakrids By Johan Bulow

Supergode og lidt anderledes marengs. Den skarpe lakridssmag er skøn til de meget søde marengs. 

10-12 store marengs

Sådan gør du

Tænd ovnen på 140 grader. Anbring hvider og de 2,5 dl sukker i en varmefast skål og varm massen over vandbad under stadig omrøring til sukkerkrystallerne er opløst. Tag skålen af varmen og pisk indtil marengsmassen er helt afkølet, stiv og skinnende. Vend lakridsiruppen i så massen bliver fin og marmoreret, og sæt marengsmassen i store skefulde på en bradepande. Bag marengsene i ca 50 minutter, sluk ovnen og lad dem stå indtil ovnen er helt kold, gerne natten over.

Læs også: Krydret squashkage

Læs også: Karamelliserede popcorn

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Skøn julet Irish Coffee

Ingredienser(2 personer) 2 spk brun farin 2 tsk ahornsirup 1 knivspids revet Tonkabønne 8 cl Tullamore D.E.W. 20 cl stærk kaffe 4 tsk. letpisket flødeskum