Flødeboller

Nikolaos Strangas netop udkomne bog: Desserter fra Strangas, er et overflødighedshorn af skønne, lækre opskrifter, som ligner en million, men som, ifølge skaberen selv, faktisk er overskuelige at lave. Bogen er bygget op på ”byggestens-model” - måden med grundopskrifter, eller essentials, som Nikolaos kalder det, i starten, og efterfølgende opskrifter på forskellige dessertkager hvor Nikolaos anvender og sammensætter grundopskrifterne.
Ingredienser

Flødeboller

200 g rå tærtedej (se opskrift nederst)

25 g lys sirup

225 g almindeligt hvidt sukker

1/4 vaniljestang – eller 15 g lakridspulver 

3/4 dl vand

125 g æggehvider

500 smeltet, tempereret chokolade 55-60% 

 

Tærtedej

Giver små 300 g færdig dej

60 g stuetempereret smor

1 knsp fint salt

15 g mandelmel, eller smuttet hele mandler, blendet helt fint

45 g flormelis

115 g hvedemel

 

Nikolaos Strangas’ bog: ‘Desserter fra Strangas’, er et overflødighedshorn af skønne, lækre opskrifter, som ligner en million, men som, ifølge skaberen selv, faktisk er overskuelige at lave. Bogen er bygget op på ”byggestens-model” – måden med grundopskrifter, eller essentials, som Nikolaos kalder det, i starten, og efterfølgende opskrifter på forskellige dessertkager hvor Nikolaos anvender og sammensætter grundopskrifterne. Bogen er overskuelig i sin opbygning og holdt ren og enkel i sit stilistiske udtryk. Helt klart en anbefalelsesværdig bog om det søde køkken, hvis du går med en dessertkok i maven – hvad enten det er en uerfaren eller mere erfaren én af slagsen. 

LÆS OGSÅ: Kokos-hindbærsnitter

ChriChri bringer her Nikolaos Strangas’ opskrift på hans yderst vanedannende flødeboller 😉

Flødeboller
Flødebollerne kan laves med vanilje eller lakrids i skummet, ligesom du kan udskifte mine tærtedejsbunde med marcipan, hvis du bedre kan lide det (se tip nederst).

Giver ca. 20 stk.

Sådan gør du
– Lav bunde til flødebollerne ved at rulle tærtedejen helt tyndt ud, ca. 4-5 mm.
– Udstik 20 cirkler af dejen – brug en kagering eller udstikker med en diameter på ca. 4 cm.
– Bag bundene i en forvarmet ovn ved 170° i 7-8 minutter.
– Tag bundene ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
– Kom sirup, sukker, flækket og udskrabet vaniljestang (eller lakridspulver) og vand i en gryde, og varm det op til 120°. 

Pisk æggehviderne langsomt med en håndmixer, indtil massen er tyk og skinnende. Tilsæt derefter sukker-sirup blandingen i en tynd stråle og under piskning. Fortsæt med at piske ved mellem hastighed, til marengsen er afkølet. Fyld den i en sprøjtepose med rund tylle. Sprøjt marengsen på bundene i passende toppe – pas på ikke at komme for meget marengs på!

Lad flødebollerne tørre i 1 time ved stuetemperatur, inden du overtrækker dem.

Dyp til slut flødebollerne i den smeltede, tempererede chokolade, og sæt dem med bunden nedad på en plade med bagepapir. Lad flødebollerne køle af og størkne i køleskabet, inden du spiser dem.
De færdige flødeboller kan holde sig i 4-5 dage i en lufttæt bøtte ved stuetemperatur.

Tip: Du kan udskifte tærtedejsbundene med marcipanbunde. Marcipanbunde skal ikke bages efter udstikning, men blot tørre et par timer ved stuetemperatur, inden flødebolleskummet sprøjtes ud på dem.

Tærtedej

Sådan gør du
– Kom smørret i en skål. Tilsæt salt, mandelmel, flormelis, æg og 30 g af melet.
– Rør ingredienserne sammen i en røremaskine eller med en håndmikser med dejkroge. Når dejen er jævn, tilsætter du de sidste 85 g mel og rører dejen sammen.
– Dæk dejen med husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ½ til 1 time.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være