Den søde tand

Klassisk fransk æbletærte

Klassisk fransk æbletærte
(Artiklen indeholder reklamelinks)
Ingredienser

Mørdej

260 g hvedemel

125 g smør

75 g flormelis

1 lille æg

Fyld

125 g marcipan

125 g sukker

125 g blødt smør

Ca 5 mellemstore syrlige æbler, gerne danske

2 spsk sukker til drys

Denne tærte er i al sin herlighed meget enkel. Til gengæld kan man smage de få elementer, som tærten består af, helt tydeligt. Smørrets fedme og sprødhed, marcipanens nøddeagtige sødme og æblernes aromatiske syrlighed går op i en fuldendt treenighed her. Spis den med fed creme fraiche eller kold flødeskum, det er paradis i mund. Her er anvendt en firkantet form, men man kan også bruge en rund. En rund skal være ca. 28 cm i diameter.

LÆS OGSÅ: Jordbær-rabarbertærte med maregnslåg

 

Sådan gør du

Bland mel og flormelis sammen og gnid smørret heri

Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen sammen, den skal kun æltes kortvarigt, så bevarer den sin porøse sprødhed bedst

Pak dejen ind i film og lad den hvile på køl i en halv time

Til fyldet piskes smørret med sukker og marcipan til en blød cremet remonce, som får lov at stå på køkkenbordet til mørdejen er færdig med at hvile

Skær derefter æblerne først i både og derefter i meget tynde skiver

Smør tærteformen med lidt smør og drys efter med en smule mel

Rul mørdejen ud på et meldrysset bord og læg den forsigtig over i formen og tryk dejen let ind i kanten

Det kan være lidt tricky at få dejen over i  formen, men fortvivl ikke hvis den går lidt i stykker, den kan sagtens trykkes sammen i formen

Spred remoncen over dejen og læg æblerne i et tæt mønster rundt i hele formen

Drys med et tyndt lag sukker

Bag tærten ved 170˚ varmluft i ca. 30 minutter til kanten af mørdejen er mørkt gylden og lad den køle af i tærteformen på en rist indtil den serveres

LÆS OGSÅ: Kage Liv: Æbledessert

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *