Æblekage med kardemomme

En klassisk æble-skærekage, blot med et ordentlig skud stødt kardemomme, som står vidunderligt til æblerne. Jeg elsker de her lidt ydmyge kager, som, når de laves med kærlighed og gode råvarer, ofte er så meget bedre end de mere pompøse blærekager, som virkelig ser ud af meget. Det er smagen der tæller, og den her kage smager bare sindssygt godt. Bum!
Ingredienser

Til formen

1 spsk blødt smør

2 spsk sukker

2 spsk kokosmel

 

Dej

300 g smør

325 g sukker

4 store æg

350 g mel

1 strøget tsk bagepulver

¼ tsk fint salt

1 tsk stødt kardemomme

6 syrlige æbler, f.eks. Ingrid Marie

2 spsk sukker

Ca 40 g smør i meget tynde skiver

 

En klassisk æble-skærekage, blot med et ordentlig skud stødt kardemomme, som står vidunderligt til æblerne. Jeg elsker de her lidt ydmyge kager, som, når de laves med kærlighed og gode råvarer, ofte er så meget bedre end de mere pompøse blærekager, som virkelig ser ud af meget. Det er smagen der tæller, og den her kage smager bare sindssygt godt. Bum!

Sådan gør du

Start med at smøre en springform på 26 cm med smørret og drys derefter med sukker og kokosmel. Kokosmelet blandet med sukkeret giver en supersprød og sukret, let nøddeagtig skorpe. Sæt til side imens dejen laves. Pisk smørret med sukkeret i 4-5 minutter til blandingen er luftig og let. Pisk nu æggene i et efter et. Vend mel, bagepulver, salt og kardemomme sammen i en skål og sigt det i dejen, pisk kortvarigt til den akkurat er ensartet og glat i konsistensen. Skær æblerne i tykke både, jeg beholder altid skrællen på, og læg halvdelen i bunden af springformen. Skrab dejen ovenpå med en dejskraber og glat overfladen af. Tryk de sidste æblebåde på tværs ned i dejen, drys med sukker og fordel smørret i tynde skiver ovenpå dejen. Det giver en virkelig lækker sprød og let karamelliseret overflade på den færdige kage. Bag kagen i ca. 50-60 minutter på midterste rille ved 180˚, tjek med en kødnål at kagen er gennembagt og der ikke hænger noget dej ved. Det kan være kagen skal have lidt længere. Lad den køle af og spis i tykke skiver. Mmm….

Læs også: Klassisk fransk æbletærte

Læs også: Bagte æbler med kokos/kanelis 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være