Mine to yndlings æbleopskrifter

For mig er efteråret lig med æbler. Danske æbler i overflod. Syrlige, aromatiske, sprøde, saftige og syrlige og sødmefulde. Hvert efterår tager jeg på frugtplantage og plukker kurvefulde af helt friske æbler direkte fra træet, og hvert år forundres og begejstres jeg over, hvor vildt godt de smager. Det er svært at finde favoritter, for hver sort har sin særlige charme og velsmag.

For mig er efteråret lig med æbler. Danske æbler i overflod. Syrlige, aromatiske, sprøde, saftige og syrlige og sødmefulde. Hvert efterår tager jeg på frugtplantage og plukker kurvefulde af helt friske æbler direkte fra træet, og hvert år forundres og begejstres jeg over, hvor vildt godt de smager. Det er svært at finde favoritter, for hver sort har sin særlige charme og velsmag. Dog har Ingrid Marieæbler en særlig plads i mit hjerte. Deres absurd smukke farve og det hvide, saftige syrlige æblekød, som brister og knaser i munden, når man tager den første bid. Som barn passerede jeg altid den samme have, når jeg gik hjem fra min hest, en have hvor der groede et æbletræ med Ingrid Marie-æbler. Og hver gang var jeg simpelthen nødt til at gå på æblerov og tage nogle af de største, smukkeste og rødeste med hjem. Det var skønt at gå der, træt af frisk luft, i tøj der stank af hest, og spise stjålen frugt. På en eller anden måde smagte de endnu bedre sådan. Så ja, jeg elsker æbler. Jeg vil faktisk gå så vidt som at sige, at jeg foretrækker en æblekage fremfor en chokoladekage, og der skal noget til at slå en god en af den slags af pinden. Her får du, kære læser, to af mine yndlings-æbleopskrifter. Så skynd dig ud og plyndr nogle æbletræer og gå hjem og bag. Imens de danske æbler stadig er på træerne.

Klassisk fransk æblekageÆblekage med kardemomme

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og