250 g blødt smør
300 g sukker
1 tsk. fint havsalt
2 æg
340 g hvedemel
2 tsk. lakridspulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kogende vand
200 g hvid chokolade
Sådan gør du
Giver ca. 50 stk.
Pisk smør, sukker og salt sammen med en elpisker eller på en røremaskine, til du har en homogen masse. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dem godt ind i dejen. Tilsæt hvedemel og lakridspulver lidt efter lidt, og ælt det godt sammen. Opløs bagepulveret i det kogende vand, og ælt det ind i dejen. Hak chokoladen groft, og ælt også den i dejen. Tril dejen i 2-3 pølser på ca. 2-3 cm i diameter, pak pølserne ind i bagepapir, og lad dem stå i køleskabet i mindst 2 timer – og gerne natten over. Beklæd to bageplader med bagepapir. Skær dejen ud i skiver på 2-3 mm, og læg dem på bagepapiret med god afstand til hinanden. Bag kagerne ved 175° i 7-10 min., til de er gyldne i kanten, og tag så kagerne ud, og lad dem afkøle på en bagerist med bagepapir. Kagerne kan sagtens laves nogle dage i forvejen og opbevares i en tætsluttende kagedåse, hvor de kan holde sig sprøde i 10-14 dage. Tag kager og stormblus/primus med ud i skoven, og lav en kop stærk kaffe, enten instant eller på cowboymaner, som du kan servere til kagerne.
Læs også: Græskar Cupcakes
Læs også: Glutenfri æbletærte