Sprøde småkager

Ingredienser

250 g blødt smør

300 g sukker

1 tsk. fint havsalt

2 æg

340 g hvedemel

2 tsk. lakridspulver

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kogende vand

200 g hvid chokolade

 

Sådan gør du

Giver ca. 50 stk.

Pisk smør, sukker og salt sammen med en elpisker eller på en røremaskine, til du har en homogen masse. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dem godt ind i dejen. Tilsæt hvedemel og lakridspulver lidt efter lidt, og ælt det godt sammen. Opløs bagepulveret i det kogende vand, og ælt det ind i dejen. Hak chokoladen groft, og ælt også den i dejen. Tril dejen i 2-3 pølser på ca. 2-3 cm i diameter, pak pølserne ind i bagepapir, og lad dem stå i køleskabet i mindst 2 timer – og gerne natten over. Beklæd to bageplader med bagepapir. Skær dejen ud i skiver på 2-3 mm, og læg dem på bagepapiret med god afstand til hinanden. Bag kagerne ved 175° i 7-10 min., til de er gyldne i kanten, og tag så kagerne ud, og lad dem afkøle på en bagerist med bagepapir. Kagerne kan sagtens laves nogle dage i forvejen og opbevares i en tætsluttende kagedåse, hvor de kan holde sig sprøde i 10-14 dage. Tag kager og stormblus/primus med ud i skoven, og lav en kop stærk kaffe, enten instant eller på cowboymaner, som du kan servere til kagerne.

Læs også: Græskar Cupcakes

Læs også: Glutenfri æbletærte

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive