Snickerskage

Sødt og salt er en sand lykkekombination og forenes på fineste vis i denne hjemmelavede Snickerskage. Kagen gemmer på chokoladeintense bunde, saltkaramel, salte peanuts og sød chokoladefrosting.
Ingredienser

Chokoladebunde

150 g mørk chokolade

75 g smør

150 g sukker

3 æg

 

Karamelfyld

100 g karamelcreme/Dulce de Leche (købt eller hjemmelavet af kondenseret mælk)
1/3 tsk havsalt
30 g peanuts

 

Chokoladefrosting

230 g flormelis

20 g kakao

75 g blødt smør

4 spsk mælk

 

 

Maja Ambeck Vase er kvinden og dessert-elskeren bag bloggen www.chocolat.dk , som er et overflødighedshorn af fristende opskrifter og smukke billeder indenfor det søde univers. Her er lagt vægt på æstetik og detaljer, men frem for alt den gode smag og ikke mindst de gode råvarer. Det er opskrifter som de fleste kan gå til, og det er bestemt nemt at lade sig friste og gå i gang. Maja barslede i februar 2014 med sin første bog: Lykken er chokolade, som blev lavet i samarbejde med en anden dessert-afficionado, nemlig Anne Moltke, også kendt under blog-navnet; Anne au chocolat.

Maja bidrager jævnligt med både opskrifter og billeder til Politiken Søndag, og er desuden ved at lægge sidste hånd på en kommende bog. Vi har fået lov til at bringe hendes syndig og lækre snickerskage her på ChriChri – mmmm, lyder det enstemmigt fra redaktionen…

 

Sødt og salt er en sand lykkekombination og forenes på fineste vis i denne hjemmelavede Snickerskage. Kagen gemmer på chokoladeintense bunde, saltkaramel, salte peanuts og sød chokoladefrosting. 

Til 6-8 personer.

Sådan gør du

Chokoladebunde

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen, og rør dem i. Kom dejen i to små springforme (13 cm. i diameter), og bag bundene ved 180 grader i cirka 25 min. Lad bundene køle helt af – helst i køleskabet natten over.

Karamelfyld

Fordel karamelcremen oven på den ene bund. Drys med havsalt. Hak nødderne groft, og fordel dem oven på karamellen. Top med den anden bund.
 

Chokoladefrosting

Kom alle ingredienser i en skål. Pisk ved laveste hastighed et øjeblik, derefter ved højeste, indtil frostingen er let og luftig. Smør et tyndt lag frosting på siderne af kagen og på toppen. Kom resten af frostingen i en sprøjtepose med lille stjernetyl, og lav små ’stjerner’ på toppen af kagen.

Læs også: Flødebolle

Læs også: Græskar Cupcakes

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være