[single_post_category_name]

Tærte med chokolade

Den skønneste silkebløde chokoladesag, som alle chokolade-elskere vil dåne over. Enkel, elegant og utrolig lækker! Brug en tærteform, gerne med løs bund, på 24 cm. Sådan gør du. Start med at lave mørdejen ved at rive smørret på et groft rivejern ned i mel og flormelis. Gnid smørret ind i melet, så det får en rapslignende konsistens.

Den skønneste silkebløde chokoladesag, som alle chokolade-elskere vil dåne over. Enkel, elegant og utrolig lækker!

Brug en tærteform, gerne med løs bund, på 24 cm.

Sådan gør du

Start med at lave mørdejen ved at rive smørret på et groft rivejern ned i mel og flormelis. Gnid smørret ind i melet, så det får en rapslignende konsistens. Tilsæt æggeblomme og ælt dejen sammen til den ensartet og lad den hvile køligt i en halv times tid. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord og tryk den i en smurt tærteform, gerne med løs bund hvis haves. Fjern overskydende dej og bag tærtebunden i ca. 20 minutter, eller indtil den er lys gylden i overfladen.

Lad bunden køle af, mens chokoladefyldet laves. Hak chokoladen meget fint og anbring den i en skål. Bring fløden lige op til kogepunktet og tag den af varmen inden den begynder at boble. Hæld først halvdelen af fløden over chokoladen og rør i små cirkler inde fra midten af, indtil chokoladen begynder at smelte og blive elastisk. Tilsæt resten af fløden og rør indtil al chokoladen er smeltet. Hæld den smeltede chokolade over tærtebunden og lad den sætte sig et køligt sted i nogle timer. Server med lidt friske bær og måske en skefuld flødeskum.

Læs også: Snickerskage

Læs også: Flødeboller

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide