Bund
100 g mandler
100 g pekannødder
2 spsk Sukrin Gold
150 g smør
Ostemasse
300 g Philadelfiaost
2 dl cremefraiche 38%
2 dl fløde
Skal og saft fra 1-2 øko-lime
4 blade husblas
1 tsk vaniljepulver
2-3 spsk SukrinMelis (eller flormelis, hvis du er ok med sukker)
Pynt
100 g blåbær
75 g usaltede pistacienødder, hakkede
Evt. tørret havtorn
Jane Faerber skønne, cremede cheesecake er fri for stivelse og sukker, og passer derfor perfekt ind i vores sunde november. Vil du forkæle dig selv, familien eller vennerne, men uden at gå på kompromis med månedens sunde bud, er denne dessert lige sagen. Opskriften er fra Janes bog ”LCHF – BRØD & KAGER”, som bestemt er en anbefaling værd, hvis man ønsker at blive inspireret til mere bagværk uden stivelse og raffineret sukker.
Cheesecaken kræver ganske lidt sød smag og kan derfor nemt laves i en LCHF-version. Den traditionelle kiksebund er blot erstattet af en nøddebund med næsten karamelagtig smag.
8-10 personer
Sådan gør du
Bund
Hak mandler og pekannødder groft. Bland dem herefter med Sukrin Gold og smeltet smør. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm), smør siderne og fordel dejen heri. Pres den godt sammen.
Opvarm ovnen til 170 grader og bag bunden i ca. 18-20 minutter. Lad den afkøle.
Ostemasse
Læg husblas i koldt vand.
Pisk Philadelfiaost med SukrinMelis, cremefraiche, vanilje og limeskal til en jævn masse i en skål. Opvarm limesaften i en lille kasserolle og smelt husblad-bladene heri.
Pisk de smeltede husblas i ostemassen. Pisk fløden stiv og vend den i massen. Fordel det over bunden.
Stil kagen på køl – minimum 4 timer, men meget gerne natten over! Pynt kagen med blåbær og hakkede pistacienødder inden servering.
Læs også: Sunde søde sager
Læs også: Chokolade-trøffel med lækkerier