Choko-trøfler med karamel & rom

Ingredienser

200 g sukker

1 3/4 dl piskefløde   

200 lys chokolade, hakket

50 g mørk chokolade

3 spsk blødt smør

3 spsk mørk rom

1 knsp salt

Ca 1 dl usødet kakaopulver, Valrhona kan anbefales

Rom og karamel er en fantastisk kombination, og her kommer den virkelig til sin ret. Jeg ruller som oftest kuglerne i ristede hakkede hasselnødder, som giver en dejlig sprød modstand til den bløde trøffel, men man kan også vælge at dyppe dem i smeltet mørk chokolade.

Sådan gør du

Anbring sukkeret i en pande over medium varme og lad sukkeret smelte. Der skal ikke røres, men panden kan svinges forsigtigt frem og tilbage, for at fordele varmen så godt som muligt. Når sukkeret er blevet til mørkgylden karamel tages panden af varmen og piskefløden tilsættes lidt ad gangen, men vær varsom, da massen godt kan sprøjte og boble. Sæt panden tilbage over varmen og rør langsomt under opvarmning til karamellen er ensartet og fløden absorberet. Tilsæt den hakkede chokolade og rør indtil chokoladen er smeltet og inkorporeret i karamelmassen. Tilsæt smør, rom og salt, rør trøffelmassen glat og tag derefter panden af varmen. Hæld trøffelmassen i en skål og lad den stå køligt indtil den fast, det tager ca 2-3 timer. Rul kugler af massen og vend dem i kakaopulveret. Opbevar dem på køl i en lufttæt beholder.

Læs også: Chokolade-mousse med rødbede 

Læs også: Cheesecake med blåbær & pistacienødder   

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er