200 g sukker
1 3/4 dl piskefløde
200 lys chokolade, hakket
50 g mørk chokolade
3 spsk blødt smør
3 spsk mørk rom
1 knsp salt
Ca 1 dl usødet kakaopulver, Valrhona kan anbefales
Rom og karamel er en fantastisk kombination, og her kommer den virkelig til sin ret. Jeg ruller som oftest kuglerne i ristede hakkede hasselnødder, som giver en dejlig sprød modstand til den bløde trøffel, men man kan også vælge at dyppe dem i smeltet mørk chokolade.
Sådan gør du
Anbring sukkeret i en pande over medium varme og lad sukkeret smelte. Der skal ikke røres, men panden kan svinges forsigtigt frem og tilbage, for at fordele varmen så godt som muligt. Når sukkeret er blevet til mørkgylden karamel tages panden af varmen og piskefløden tilsættes lidt ad gangen, men vær varsom, da massen godt kan sprøjte og boble. Sæt panden tilbage over varmen og rør langsomt under opvarmning til karamellen er ensartet og fløden absorberet. Tilsæt den hakkede chokolade og rør indtil chokoladen er smeltet og inkorporeret i karamelmassen. Tilsæt smør, rom og salt, rør trøffelmassen glat og tag derefter panden af varmen. Hæld trøffelmassen i en skål og lad den stå køligt indtil den fast, det tager ca 2-3 timer. Rul kugler af massen og vend dem i kakaopulveret. Opbevar dem på køl i en lufttæt beholder.
Læs også: Chokolade-mousse med rødbede
Læs også: Cheesecake med blåbær & pistacienødder