Kage
10 soltørrede dadler uden sten
1 moden banan
3 æg
4 spsk blødt kokosolie
1 dl stærk kaffe
2 tsk ren vaniljepulver
50 g raw kakaopulver
1 tsk natron rørt ud i 1 tsk citronsaft el. bagepulver
65 g mandelmel
1 nip salt
Pynt
Letpisket flødeskum
Friske hindbær
Jeg har døbt denne kage ’kærlighedskage’, fordi jeg lavede den første gang på Valentinsdag. Kagen er sidenhen blevet rigtig populær på min blog, The Food Club.
Til 8 personer.
Sådan gør du
Skær dadlerne ud i små stykker, og kom dem i en blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, og blend igen. Kom blandingen i en skål, tilsæt æg, kokosolie og kaffe, og pisk det sammen. Tilsæt vanilje, kakao, natron, mandelmel og en knivspids salt, og pisk det hele godt sammen med en håndmikser.
Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, Ø 18-20 cm. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.
Når kagen er kølet helt af, kan den dekoreres med letpisket fløde og friske hindbær.
Læs også: Paleo chokomousse
Læs også: Cheesecake med blåbær & pistacienødder