Æblekage med lakridsmarengs

Ingredienser

Æblechips

2 æbler

 

Æblekaramel

1 dåse kondenseret mælk

2 æbler

2 spsk sukker

0,5 dl vand

 

Pocherede æbler

2 æbler

2 dl hvidvin (gerne en halvtør en af slagsen)

2 dl sukker

2 dl vand

 

Italiensk marengs med et hint af lakrids

4 æggehvider

175g sukker

0,5 dl vand

0,5 spsk rålakridspulver

 

Herudover makroner og skovsyre

Det her er faktisk tænkt som den klassiske æblekage med fløde. Lige som mormor lavede den. Dog har jeg givet den noget af et twist. Det er en af mine yndlingsdesserter og laver den gladelig flere gange i løbet af æblesæsonen. Det er bare ikke hver gang, at den skejer lige så meget ud som her.

Desserten består egentlig af mange variationer af æbler. En æblechip, en æble karamel og æbler pocheret i hvidvin. Der bruges temmelig meget sukker i opskriften, så det er en god idé at vælge et æble med godt med syre og smag, så det ikke forsvinder helt i sukker.

Igen kan langt størstedelen laves i god tid. Skulle du ende med at få lavet for meget af de forskellige æbletyper, så går de også særdeles godt sammen med din morgenmad i selskab med skyr. Eller som en lille ekstra dessert på en hverdagsaften med en god flødeis eller flødeskum (som du egentlig også kan vælge her, hvis du ikke vil stå med marengsen)

PS. Det var den her ret, som fik ualmindeligt gode roser med på vejen.

Sådan gør du

Dagen før eller tidligere på dagen:

Skræl og fjern kernehuset fra to æbler og kog dem til en mos med lidt sukker og lidt vand. Når de er udkogte blendes de til en blød mos. Kom denne tilbage i gryden og ved lav varme koges de videre sammen med den kondenserede mælk. Du skal ikke være bange for at det kan se lidt underligt ud i starten. Kog ved lav varme, så det ikke brænder på. Rør ofte i massen. Efter cirka 2 timer har den taget en let brunlig karamelagtig farve. Så er den næsten klar. Giv den god tur med en stavblender, så den bliver glat og kom den på en sprøjtepose. På køl med den.

Mens du kigger på din karamel, kan du også lave æblechipsne. Skær æblerne i tynde skiver af cirka 3 millimeter. Stik kernehuset ud og kom på en bageplade med bagepapir. Bag ved 120 grader til de er tørret ind. Det tager et sted mellem 30 og 45 minutter, men hold øje med dem. Tag dem herefter fra pladen og pak dem lufttæt når de er kølet.

Til de pocherede æbler kommer du sukker, vin og vand i en gryde og lader det koge op. Kom herefter både af æbler i, lad det simre ved lav varme i cirka 5-10 minutter og sluk herefter for varmen. Lad dem stå i den varme væske til den er kølet. Kom herefter æbler med noget af den kølede væske i en boks og kom på køl.

Nu til marengsen. Denne skal helst laves tidligere på dagen, da den kan falde lidt sammen, jo længere tid den står, men det er ikke nødvendigt at lave den lige op til servering. Sæt vand og sukker over og koge. Den skal koge til den er 117 grader og boblerne er ret tykke. I mellemtiden skal du piske æggehviderne stive. Når æggehviderne er stive og sukkerlagen den korrekte temperatur skal den hældes forsigtigt i æggehviderne under stadig piskning. Pisk til marengsen er blevet køligere. Det vil tage cirka 10 minutter. Så det kan være en god idé at bruge en røremaskine til at gøre arbejdet for dig. Til sidst røres lakridspulveret i. Kom på en sprøjtepose.

Nu til anretning. Kom lidt knust marengs i bunden. Sæt en god klat karamel på den. Herefter kommer et par pocherede æblebåde på. Til sidst æblechips og en god top marengs. Brænd denne let med en brænder. Pynt med lidt skovsyre.

Læs også: Kanelsnurrer

Læs også: Chokolade-mousse med rødbede

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være