100 g udstenede dadler
Kornene fra ¼ stang Bourbon vanilje eller ½ stang “alm.” vanilje
3 spsk raw kakaopulver
1 spsk kokosolie
3 spsk kokosfibre
20 g hakket mørk chokolade, 70%
Pynt
100 g hvid chokolade
6 papirsugerør – kan købes her
Mørk chokolade
Orange krymmel
Her kommer den sidste i den lille serie af ideer til dejlige spiselige værtindegaver fra fine Cecilia fra Copenhagen Cakes. Har du børn som også kan lide at være med i køkkenet, så er disse små cakepops dyppet i hvid chokolade perfekte til formålet.
De er nemme at lave, smager dejligt og kan pyntes efter alle kunstens regler, akkurat som man har lyst til.
Sådan gør du
Alle ingredienserne blendes sammen i en foodprocessor indtil dejen samles i en ensartet masse. Tril dejen til 6 kugler og stil dem i køleskabet.
Smelt en lille smule af den hvide chokolade og dyp enderne af sugerørene ca. 1 cm ned i chokoladen, og stik et sugerør i hver dadelkugle. Den smeltede chokolade fungerer som lim, så kuglen ikke glider af sugerøret senere.
Stil dadelkuglerne med sugerør tilbage i køleskabet så de bliver helt kolde, og smelt i mellemtiden resten af den hvide chokolade.
Dyp hver dadelkugle fuldstændig i den hvide chokolade, lad det størkne og dekorer bagefter mund og øjne med smeltet mørk chokolade, og lav næsen med et lille stykke orange krymmel.
Læs også: Marcipanchips med kanel
Læs også: Småkager med hindbærhjerter