Karamelmousse med knas

Ingredienser

Karamelmousse

100 g Dulcey fra Valrhona 

1 ½ past. æggehvide

2 past. æggeblommer

1 spsk sukker 

1 knivspids salt 

Karamelliserede cashewnødder 

50 g cashews

50 g sukker

1 knivspids salt

Desuden

50 g granatæblekerner

Evt. bladguld

Maja Ambeck Vase fra bloggen www.chocolat.dk har kreeret denne smukke dessert som er perfekt til en af julens mange sammenkomster eller endda som nytårsaftenens dessert. Karamelsød chokolademousse med syrlige ”smaragder” af granatæblekerner og karamelliserede cashewnødder. Det er blødt, cremet, syrligt, knasende og sprødt i én og samme mundfuld. Ren dessertlykke fra en særdeles dygtig og passioneret dame!

Sådan gør du

Karamelmousse: Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål. Pisk æggeblommer, sukker og salt godt sammen i en tredje skål. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggeblommerne. Vend forsigtigt de stive æggehvider i. Fordel moussen i små skåle/glas, og stil dem på køl i min. et par timer. 

Karamelliserede cashewnødder: Rist nødderne ved 200 grader i ca. 5 min – til de begynder at blive gyldne. Hak nødderne i mindre stykker. Smelt sukker til karamel i en lille tykbundet gryde. Rør hurtigt nødder og salt i, og massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir. Lad de karamelliserede nødder køle helt af, og hak dem så i små stykker. 

Ved servering: Pynt mousserne med lidt karamelliserede cashewnødder og lidt granatæblekerner, og servér resten i skåle ved siden af. Pynt til sidst med lidt bladguld. 

Tips til køkkenet

Tip 1: Hvis du ikke kan få fingre i Dulcey, kan du erstatte den med karamelliseret hvid chokolade. Sørg blot for at karamellisere en hvid chokolade af god kvalitet!

Karamelliseret hvid chokolade: Hak den hvide chokolade groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladen ved 120 grader i ½-1 time. Rør grundigt i massen hver 10. minut. Bliv ikke bekymret, når massen begynder at klumpe. Det skal den. Tag den ud af ovnen, når chokoladen har en fin karamelfarve, og rør igen grundigt rundt, så chokoladen bliver helt flydende.

Tip 2: Bladguld kan købes i specialbutikker, f.eks. Specialkøbmanden.

Læs også: Pebernødder

Læs også: Julebrownies 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være