Pebernødder

Ingredienser

250 g smør

250 g sukker

1 tsk. stødt ingefær

1 ½ tsk. kanel

1 ½ tsk. hvid peber

1 tsk. Kardemomme

1 tsk. stødt ingefær

½ tsk. stødt allehånde

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

1 dl piskefløde

200 g fuldkornshvedemel

300 g hvedemel

Disse pebernødder er inspireret af Lagkagehusets, blot er de i min version spicet lidt ekstra op. Jeg kan godt lide at smagen af peber trænger igennem, det er en smagssag om man synes det er lige i overkanten. Mine børn spiser dem dog glædeligt.

Sådan gør du

Smør og sukker piskes sammen med en el-mikser, til sukkeret er pisket godt ud. Piskefløden piskes i (laveste hastighed i starten!!). Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det så i dejen, til der fåes en nogenlunde fast dej. Ælt det sammen med hænderne. Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger. Skær dem i små stykker (ca. 1 cm.) lange og tryk dem let sammen i toppen. Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt. Bages i ca. 10 minutter (kun ca. 7-8 minutter i min ovn ved almindelig varme) ved 200 grader, de skal ikke blive alt for brune og pas på at de ikke får for meget under bunden.

Læs også: Kanelsnurrer

Læs også: Sprøde småkager 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Klatkager

Ingredienser:Antal: 12 stk Sværhedsgrad: Nem Redskaber: Skål, pande og paletkniv Klatkager: 500 g kogt kold risengrød 5 æg 2 spsk sukker 2 tsk vaniljepasta 150

Gæstedrink: Infinity G/T

Ingredienser4 cl Tanqueray London Dry 1 l Infinity Tonic 50 g agurkeskrald 50 g citronskal 100 g sukker 12 tørrede laurbærblade Laurbærblade Saft fra 1-2