250 g smør
250 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 ½ tsk. kanel
1 ½ tsk. hvid peber
1 tsk. Kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt allehånde
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl piskefløde
200 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
Disse pebernødder er inspireret af Lagkagehusets, blot er de i min version spicet lidt ekstra op. Jeg kan godt lide at smagen af peber trænger igennem, det er en smagssag om man synes det er lige i overkanten. Mine børn spiser dem dog glædeligt.
Sådan gør du
Smør og sukker piskes sammen med en el-mikser, til sukkeret er pisket godt ud. Piskefløden piskes i (laveste hastighed i starten!!). Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det så i dejen, til der fåes en nogenlunde fast dej. Ælt det sammen med hænderne. Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger. Skær dem i små stykker (ca. 1 cm.) lange og tryk dem let sammen i toppen. Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt. Bages i ca. 10 minutter (kun ca. 7-8 minutter i min ovn ved almindelig varme) ved 200 grader, de skal ikke blive alt for brune og pas på at de ikke får for meget under bunden.
Læs også: Kanelsnurrer
Læs også: Sprøde småkager