2.5 dl mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
200 g 70% chokolade
30 g smør
2 spsk. sirup
2 store æg
1/2 dl sukker
1 tsk. pebermynte-ekstrakt
2 dl flormelis
Disse pebermynte småkager er den perfekte tilføjelse til julebage-listen. Med bitre noter af mørk chokolade og dejlig frisk pebermynte bringer de julen direkte til dine smagsløg. Hvis du ikke har lavet rynkekager før, så kan jeg love dig at det er utrolig tilfredsstillende at presse dem flade med spatelen lige efter de kommer ud af ovnen. Det er lidt den samme følelse som at springe boblerne på bobleplast.
Peppermint Crinkle Cookies er den perfekte værtindegave. Bind blot en smuk sløjfe om en stak kager eller kom dem i en sød kagedåse.
Sådan gør du
Kom mel, bagepulver og kakao i en skål og sæt til side. Hak chokoladen og derefter smelt det sammen med smør og sirup over vandbad. Pisk æg og sukker indtil let og luftigt og tilsæt derefter pebermynte-ekstrakt . Fold forsigtigt den smeltede chokolade i æggene . Derefter fold melet i blandingen. Sæt dejen på køl i en time. Kom flormelis i en stor skål . Rul dejen til små kugler med hænderne og kom dem i skålen med flormelis, så de dækkes helt med sukkeret . Placer de sukkerdækkede kugler på en bageplade med 2 cm. mellemrum og bag i 12 minutter ved 180°C . Når kagerne er ude af ovnen og stadigvæk varme, pres dem flade med en spatel . Opbevar kagerne i en lufttæt beholder .
Læs også: Sprøde småkager
Læs også: Pebernødder
Den smukke sang i videoen er ’Christmas Time With You’ fra David Ians album ‘Vintage Christmas‘.