Saftige & svampede kanelsnurrer til de kolde aftener

Ingredienser

Dej

5 dl kold sødmælk

50 g gær

1 æg

1 kg hvedemel

150 g sukker

10 g salt

15 g stødt kardemomme

150 g smør

Remonce

200 g blødt smør

200 g sukker

5 g stødt kanel

 

Pensling

1 æg

Opskriften på kanelsnurrer skylder jeg norske Morten Schakenda fra Bageriet i Lom. Efter at jeg første gang smagte hans kanelsnurre i forbindelse med en madkonference, kan jeg ikke spise noget, der smager af kanel, uden at komme til at tænke på den. Utallige forsøg på at bage snurrerne gav ikke det ønskede resultat, så til sidst måtte vi en tur ud i den norske vildmark for at hente opskriften hjem til Meyers Bagerier.

Giver 12 stk.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med saltkaramel-ganache

 

Sådan gør du

Smuldr gæren ud i sødmælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og melet lidt ad gangen

Ælt dejen uden smør til den er ganske elastisk og smidig, tilsæt derefter smørret lidt ad gangen og bliv ved med at røre til smørret er helt absorberet i dejen

Form dejen til en kugle og lad den hæve under et fugtigt viskestykke

Imens dejen hæver blandes ingredienserne til remoncen til en cremet konsistens

Det er vigtigt, at bløddejen får lov til at hvile, både efter en tur i røremaskinen og når den er æltet i hånden; det kan den gøre et koldt sted som i køleskabet eller et lunt sted som på køkkenbordet (hvis du skal bruge dejen hurtigt)

Hviletiden gør, at dejen får tid til at optage den sidste væske, og samtidig får den lov til at ”slappe af” – det har den behov for, fordi du under æltningen har hevet og trukket i dens glutenstrenge. Derfor vil du opleve, at dejen trækker sig sammen – lidt ligesom en elastik – hvis du arbejder videre med den med det samme. Så pak dejen ind i køkkenfilm, eller kom den i en plastikbøtte med låg eller film over. Stil den enten på køkkenbordet eller i køleskabet. På køkkenbordet skal den stå i ca. ½-1 time. I køleskabet kan den sagtens stå natten over.

Afhængigt af, hvad du skal lave, kan det være en fordel at sætte dejen på køl, fordi en kold dej er lettere at forme og skære i end en lun. Men vær opmærksom på, at hævetiden på den kolde dej efterfølgende vil være længere, end hvis dejen har hvilet lunt.

Når dejen har hvilet, er det tid til at forme dine kanelsnurrer, brug her vejledningen fra billederne.

Hvis du oplever, at dejen trækker sig sammen, når du ruller den ud, har den måske ikke hvilet nok og er ”stresset”. Så kan du dække dejen til og vente 5 minutter.

Sæt bagværket på en bageplade, som er smurt eller dækket med bagepapir, og lad dejen hæve. Mens dejen hæver, slapper den af, så gæren kan få lov til at gøre sit arbejde.

Læs også: Flødeboller

Under hævningen skal du holde øje med størrelsen på dejen: Den skal hæve til næsten dobbelt størrelse. Hvor lang tid det tager, afhænger af, hvor varm din dej er, og hvor varmt der er i lokalet. Det er vigtigt, at dejen er dækket til, mens den hæver, for at undgå, at overfladen tørrer ud og sprækker (hvis overfladen alligevel er blevet lidt tør, kan du pensle den med sammenpisket æg.)

Bag kanelsnurrerne i ca. 10-15 minutter ved 200° varmluft

Flyt dem over på en rist, og lad dem køle af

 

Tip: Prøv at bruge groft, mørkt rørsukker i stedet for det fine, hvide sukker. Det giver en dybere smag.

Opskriften er et uddrag fra Meyers bageskole. Læs mere om bogen her.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive