Småkager med hindbærhjerter

Ingredienser

Hindbærpuré

225 g frosne hindbær

60 g sukker

3 spsk vand

 

Småkagedej

125 g smør, stuetemperatur

225 g sukker

2 æg

375 g mel

2,5 tsk bagepulver

1 nip salt

Dygtige Cecilia fra Copenhagen Cakes giver de næste søndage her sit bud på 3 nemme, fine og kreative værtindegaver, som tilmed smager fortryllende. Tjekker du Cecilias blog ud er der masser af søde, lækre, appetitlige og ikke mindst smukke billeder af søde sager, (og en lille smule salt) at gå på opdagelse i. Hun er faktisk så bidt af en gal kage, at hun har startet sin helt egen webshop med alle mulige uundværlige dimser, småting, forme, kagepynt og diverse andet tilbehør til den glade bage-entusiast. Se mere om Cecilia her.

Der er intet, jeg holder mere af, end at samles med venner og familie. Hele året rundt forsøger jeg at tage initiativ til så mange sammenkomster, vennemiddage og ”skal-vi-mødes-over-en-uformel-kop-kaffe” som muligt. Særligt i december måned er der lagt op til mange glade gensyn med venner og familie, og det er noget jeg begynder at se frem til gennem hele efteråret.

Hvad enten du selv er vært til en sammenkomst, eller du kommer som gæst, så er jeg sikker på at du alt for godt kender alt det slid og slæb det kræver at være værtinde. Selvom vennesammenkomster egentlig blot skal handle om glæden ved det gode og afslappede selskab, så er der mange der ikke lade være med at stresse lidt ekstra op til gæsterne ringer på dørklokken. Der er den grundige oprydning og rengøring af hjemmet, planlægning og tilberedning af mad, borddækning og meget mere. Puha! Som gæst sørger jeg altid for at medbringe en lille værtindegave som et lille symbol på at jeg påskønner alt det arbejde, det nu en gang kræver at lægge hus til en sammenkomst. 

I år vil jeg vise jer tre gode idéer til hjemmelavede værtindegaver, som viser, at du har lagt tanke og kærlighed bag idéen. Ide nummer 2 er disse superfine småkager med hindbærhjerter, som vil vække glæde hos enhver der er så heldig at modtage dem.

Sådan gør du

I en gryde opvarmes hindbær med sukker og vand. Lad det småsimre, men ikke spilkoge. Rør en gang imellem og tag det af varmen når massen er tyknet. Pres hindbærpuréen gennem en fintmasket si, så kernerne sigtes fra, og stil det til siden.

I en skål piskes smør og sukker indtil det er lyst og luftigt. Under fortsat piskning til sættes æggene et ad gangen. Sigt mel, bagepulver og salt sammen og tilsæt det til de våde ingredienser mens der røres. Pak dejen ind i køkkenfilm og læg den i køleskabet i 30 min. Forvarm i mellemtiden ovnen til 165 C varmluft. Rul dejen ud på en let melet overflade og udstik de runde småkager med enten en rund udstikker eller et glas. I halvdejen af cirklerne udstikkes et hjerte i midten. Placer småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen 8-10 minutter. Lad dem derefter køle af på en bagerist. Saml småkagerne ved at smøre en klat hindbærpuré på én af de hele runde småkager, og placer derefter en hjertesmåkage ovenpå.

Læs også: Varm chokolade-kit

Læs også: Julesødt fra Modern Wifestyle

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er