Citron-kage

Ingredienser

300 g hvedemel

50 g kokos

½ tsk. salt

1 tsk. bagepulver

300 g sukker

250 g blødt smør

4 æg str. M/L, stuetemperatur

1 dl kærnemælk

Skal og saft af 2 ubehandlede citroner

Skal af 1 ubehandlet lime

Glasur

½ dl citronsaft

Flormelis

Jeg elsker citroner. De giver smag, duft og aroma til både det salte og det søde køkken, og kan bruges til det meste. De har en vidunderlig parfumerethed over sig, som jeg synes er helt vidunderlig i kager. Dette ”citron-brød” er nemt at lave og holder sig frisk længe og så er kombinationen af kokos og citron virkelig dejlig!

1 kage giver ca. 12 stykker i en springform på ca. 30 cm x 10 cm.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170° C traditionel varme. Bland mel, salt, bagepulver og kokos i en skål og sæt den til side. Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer i 6-7 minutter til blandingen er ensartet og hvid. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt melblandingen, kærnemælk, citronskal og citronsaft. Pisk ved lav hastighed til dejen er akkurat blandet og fordel den i en smør-smurt, meldryssede form. Bag sandkagen i ca. 45 minutter i midten af ovnen. Afkøl sandkagen i formen, så siderne forbliver bløde. Rør citronsaft og flormelis sammen til en glasur og hæld over den stadig lune kage.

Læs også: Trøffelkage med chokolade

Læs også: Små no-bake chokolade-mousse kager

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og