300 g hvedemel
50 g kokos
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
300 g sukker
250 g blødt smør
4 æg str. M/L, stuetemperatur
1 dl kærnemælk
Skal og saft af 2 ubehandlede citroner
Skal af 1 ubehandlet lime
Glasur
½ dl citronsaft
Flormelis
Jeg elsker citroner. De giver smag, duft og aroma til både det salte og det søde køkken, og kan bruges til det meste. De har en vidunderlig parfumerethed over sig, som jeg synes er helt vidunderlig i kager. Dette ”citron-brød” er nemt at lave og holder sig frisk længe og så er kombinationen af kokos og citron virkelig dejlig!
1 kage giver ca. 12 stykker i en springform på ca. 30 cm x 10 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170° C traditionel varme. Bland mel, salt, bagepulver og kokos i en skål og sæt den til side. Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer i 6-7 minutter til blandingen er ensartet og hvid. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt melblandingen, kærnemælk, citronskal og citronsaft. Pisk ved lav hastighed til dejen er akkurat blandet og fordel den i en smør-smurt, meldryssede form. Bag sandkagen i ca. 45 minutter i midten af ovnen. Afkøl sandkagen i formen, så siderne forbliver bløde. Rør citronsaft og flormelis sammen til en glasur og hæld over den stadig lune kage.
Læs også: Trøffelkage med chokolade
Læs også: Små no-bake chokolade-mousse kager