Madeleine kager

Ingredienser

3 æg

150 g sukker

20 g honning

140 g mel

5 g bagepulver

125 g smør

1 stang vanilje korn

1 usprøjtet citron

 

Mandarin curd

400 g sukker

300 g smør, usaltet

4 æg

180 g æggeblomme

65 g friskpresset mandarinsaft

 

Marengs

100 g æggehvide

200 g sukker

25 g tørret passionfrugts pulver

Små saftige kager, som danner en perfekt baggrund for både bær, chokoladestykker, kakao, appelsin- og citronskal osv. Bag kagerne i klassiske madeleineforme eller små muffinsforme.

Der kommer ca. 20 små kager i småkagestørrelse.

Sådan gør du

Selve kagen er opdelt i tre lag: kagen, mandarin curd og til sidst marengsen.

Det er vigtigt at alle ingredienser har stuetemperatur inden du starter, stil dem derfor ud i god tid. Smelt smørret og lad det køle af. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, så undgår du klumper og forskellig hævning. Pisk æg, sukker og honning med en håndmixer til det får en luftigt og hvid konsistens. Bland fint revet citronskal og vanillekorn i æggemassen.
Tilsæt derefter melet lidt efter lidt og til sidst det afkølede smeltede smør. Lad dejen sætte sig på køl med film over, gerne 1 time.

Tænd ovnen på 190 grader. Smør formens huller med smør og drys med sigtet hvedemel, vend formen, så det overskydende mel falder ud af formen. Fyld dejen i hullerne med en ske og bag kagerne midt i ovnen 8-9 min, til kagerne er flotte og gyldne. Lad kagerne køle af.

Mandarin curd:

Bland alle ingredienserne i en tyk bundet gryde og smelt ved svag varme.
Under omrøring varmes mandarincurden langsomt indtil at æggene legere og massen bliver tyk.
Hældes i en skål og filmes tæt – stilles på køl i minimum 3 timer.

Marengs:

Varm æggehvide og sukker over vandbad indtil det når 70 grader (brug et sukkertermometer) Pisk det nu helt hvidt og stift. Lige inden marengsen er klar blandes passionsfrugten i. Hæld marengsen i sprøjtepose med en ønsket tyl. Sprøjt dem ud bagepapir. Drys med lidt passionsfrugt pulver. Tørres i ovnen ved 100 grader i ca 1 time.

Læs også: Hjerte for det søde

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt