Maregnskys med bolsjestriber

Ingredienser

4 store æggehvider (stuetemperatur)

180 g hvidt sukker

80 g flormelis 

1 spsk. vaniljesukker

Intet opsummerer som marengskys den feminine side af bagning. Små, svulmende, fine og delikate – definitionen på nuttet bagværk.

Giver 50 stk.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 120 grader varmluft. Anbring hviderne i en helt ren og tør skål. Pisk indtil hviderne danner halvstive toppe, som kan stå af sig selv. Tilsæt sukkeret en spiseskefuld ad gangen, rør imellem hver gang. Rør halvdelen af flormelissen og vaniljesukkeret i på samme måde. Når marengsmassen er blank og skinnende og uden synlige sukkerkorn, vender du resten af flormelissen i med en dejskraber eller lignende. Put marengsmassen i en sprøjtepose eller en almindelig frysepose med et hul på størrelse med 1 cm i det ene hjørne og sprøjt små marengskys ud på to bageplader beklædt med bagepapir. Kyssene skal være ca. 3 cm i diameter. Sæt marengsene på de to midterste riller i ovnen og skru ned på 80 grader. Bag dem i 1 time, sluk så for ovnen og lad marengsene tørre færdige i den slukkede ovn. De skal være helt afkølede, før du tager dem ud, så lad dem gerne stå eksempelvis natten over. Opbevar marengskyssene i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. 

Tip: hvis du vil have marmorerede striber på kyssene som her, så tilsæt nogle dråber frugtfarve forskellige steder i marengsmassen og rør forsigtigt rundt med en ske før du fylder massen i sprøjteposen.

Læs også: Cherry milkshake

Læs også: Citron-kage

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt