Den søde tand

Maregnskys med bolsjestriber

Maregnskys med bolsjestriber
Ingredienser

4 store æggehvider (stuetemperatur)

180 g hvidt sukker

80 g flormelis 

1 spsk. vaniljesukker

Intet opsummerer som marengskys den feminine side af bagning. Små, svulmende, fine og delikate – definitionen på nuttet bagværk.

Giver 50 stk.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 120 grader varmluft. Anbring hviderne i en helt ren og tør skål. Pisk indtil hviderne danner halvstive toppe, som kan stå af sig selv. Tilsæt sukkeret en spiseskefuld ad gangen, rør imellem hver gang. Rør halvdelen af flormelissen og vaniljesukkeret i på samme måde. Når marengsmassen er blank og skinnende og uden synlige sukkerkorn, vender du resten af flormelissen i med en dejskraber eller lignende. Put marengsmassen i en sprøjtepose eller en almindelig frysepose med et hul på størrelse med 1 cm i det ene hjørne og sprøjt små marengskys ud på to bageplader beklædt med bagepapir. Kyssene skal være ca. 3 cm i diameter. Sæt marengsene på de to midterste riller i ovnen og skru ned på 80 grader. Bag dem i 1 time, sluk så for ovnen og lad marengsene tørre færdige i den slukkede ovn. De skal være helt afkølede, før du tager dem ud, så lad dem gerne stå eksempelvis natten over. Opbevar marengskyssene i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. 

Tip: hvis du vil have marmorerede striber på kyssene som her, så tilsæt nogle dråber frugtfarve forskellige steder i marengsmassen og rør forsigtigt rundt med en ske før du fylder massen i sprøjteposen.

Læs også: Cherry milkshake

Læs også: Citron-kage

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *