Karameliserede cashewnødder
1 ½ dl cashewnødder
2 spsk kokospalmesukker
1 spsk smør
Øvrige ingredienser
200 g mørk chokolade af god kvalitet
2 spsk ekstra jomfru
Kokosolie
3 riskiks, alle varianter er fine
2 spsk frysetørrede hindbær
Et yderst kompetent bud på et godt alternativ til fredags-slikskålen, hvis jeg selv skal sige det. Og taget i betragtning af hvor godt chokolade er for alt hvad der har med kærlighedslivet at gøre, så er dette den perfekte valentine-godbid at servere for din elskede – eller din elskede to-be. Husk dog at bruge rigtig god, økologisk chokolade, (kakaoplanter er nogle af de allermest pesticid-sprøjtede planter), så du får alle de gode egenskaber fra chokoladen med. Køb en chokolade med højt kakaoindhold, og undgå dem med indhold af fyldestoffer som mælkepulver mm. så få ingredienser som muligt, er langt hen ad vejen indikator for en rigtig god chokolade. Optimalt bør den kun indeholde kakaosmør, chokolade og sukker. Hvis den indeholder noget som helst olie, mælkepulver, soyalecithin, fortykningsmidler mm., så lad være med at købe den.
Nå, men nu til denne lille lækkerbisken af en opskrift.
Sådan gør du
Smelt smør og kokospalmesukker på en pande og tilsæt cashewnødderne. Rist dem ved svag varme i ca 10 minutter til nødderne er gyldne og let karameliserede, og lad dem køle helt af. Hak dem meget groft. Smelt chokoladen ved svag varme med kokosolien, knus riskiksene og læg dem i et lille fad med bagepapir i bunden. Fordel 2/3 af nødderne sammen med kiksene og hæld den smeltede chokolade over. drys med resten af nødderne og de frysetørrede hindbær. Stil chokoladen i køleskabet og lad den sætte sig helt. Skær ud i ukurante stykker og servér!